Δυναμική η παρουσία του Δήμου Σκιάθου στην έκθεση Philoxenia 2021

Από το τέλος Φεβρουαρίου το πλοίο Aqua Star στη γραμμή Βόλος - Σποράδες

Δυναμική ήταν η παρουσία του Δήμου Σκιάθου στην 36η Διεθνή Έκθεση τουρισμού Philoxenia 2021, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 12 έως 14 Νοεμβρίου 2021 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος συμμετείχε με δικό του περίπτερο, ένα σύγχρονο και εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο 25 τ.μ., και εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης & Διεθνών Σχέσεων Διαμαντή Μαθηνό.
Η συμμετοχή του Δήμου στη Philoxenia, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προβολή του τουριστικού προϊόντος, αφού είναι η σημαντικότερη ετήσια συνάντηση των τουριστικών επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός της Βορείου Ελλάδος.
Ο αντιδήμαρχος είχε παραγωγικές συναντήσεις, 37 στο σύνολό τους, με επαγγελματίες της εγχώριας και διεθνούς τουριστικής αγοράς, tour operators, travel agents και δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ. Ενδιαφέρον είχε και η συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού &Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κα Μαρία Καραγιάννη, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο η Σκιάθος να συμπεριληφθεί στα νησιά του FILM-OFFICE, της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, για τα γυρίσματα διεθνών παραγωγών.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση με εκπροσώπους της ακτοπλοϊκής εταιρείας SeaJets και συγκεκριμένα με τον κ. Βασίλη Αδάμη, υπεύθυνο του εμπορικού τμήματος της εταιρείας και την κα Κατερίνα Νατσίκου, υπεύθυνη του τμήματος Marketing και Επικοινωνίας, με κύριο θέμα συζήτησης την ακτοπλοϊκή σύνδεση. Σύμφωνα μάλιστα με τις δηλώσεις του κ. Αδάμη, η seaJets θα δρομολογήσει από τέλη Φλεβάρη του 2022 και σε μόνιμη βάση το πλοίο Aqua Star, που θα εξυπηρετεί τη γραμμή Βόλος-Βόρειες Σποράδες.

Στην έκθεση, επίσης, συμμετείχαν ο Δημοτικός σύμβουλος και Διευθύνων Σύμβουλος της Philian Hotels & Resorts, Μάκης Κουκουλάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέξανδρος Ευσταθίου, ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου Αλκυών, ο εκπρόσωπος του τουριστικού & ταξιδιωτικού γραφείου Gats Travel Skiathos, Τάσος Τάνας.
Το περίπτερο της Σκιάθου επισκέφτηκε ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.