Τέσσερα τα νέα κρούσματα στη Μαγνησία

Άλλα δύο προστέθηκαν στη λίστα το απόγευμα

Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στη Μαγνησία από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι σήμερα το απόγευμα, αν και το συντονιστικό Κέντρο Covid 19 της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοίνωσε τα δύο που προέκυψαν ως το μεσημέρι.

Πρόκειται για έναν 69χρονο άνδρα από την περιοχή της Αμαλιάπολης που δεν είχε επαφές με άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα, έκανε τεστ, που ενημερώθηκε ότι είναι θετικό και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, για να νοσηλευτεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αναμένεται να κάνουν ιχνηλάτηση των επαφών του συνταξιούχου στο χωριό του Αλμυρού.

Επίσης ένα κρούσμα καταγράφηκε στη Σκόπελο, το οποίο είναι «ορφανό» και προσήλθε για εξέταση μετά από συμπτωματολογία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για εργαζόμενη σε ξενοδοχείο, περίπου 30 χρονών, που είχε βρεθεί θετικός ο μάγειρας και βρίσκεται σε καραντίνα.

Ωστόσο, νωρίς το απόγευμα παρουσιάστηκε ένα ακόμη κρούσμα οπλίτη στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, από την ιχνηλάτηση επαφών οπλιτών που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Τέλος, θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε ένας 39χρονος από τη Θεσσαλονίκη που έκανε διακοπές στο Μούρεσι και τέθηκε σε περιορισμό.

Σε Λάρισα και Τρίκαλα
Στην περιοχή της Λάρισας, καταγράφηκαν 14 νέα κρούσματα Covid 19. Τα 4 νέα κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε γάμο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, στην ίδια περιοχή καταγράφονται και άλλα 3 κρούσματα που θεωρούνται «ορφανά». Άλλα 3 κρούσματα προέρχονται από στενές επαφές με παλαιότερο (3/8/20) θετικό κρούσμα και άλλα 2 επίσης προέρχονται από στενές επαφές με παλαιότερο (3/8/2020) θετικό κρούσμα, 1 πρόκειται για στενή επαφή από συρροή κρουσμάτων σε Νοσοκομείο της Λάρισας ενώ τέλος υπάρχει και 1 «ορφανό».

Τέλος, στην περιοχή των Τρικάλωνκαταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid 19.