Τραγωδία με δύο νεκρούς σε ελαιοτριβείο στον Πτελεό

Μπήκαν στις δεξαμενές για να τις καθαρίσουν και φέρονται να κατέληξαν από ασφυξία

Τραγικό τέλος είχαν σήμερα το απόγευμα δύο άνθρωποι από τις αναθυμιάσεις υπόγειας δεξαμενής λαδιού ελαιοτριβείου έξω από τον Πτελεό, την οποία καθάριζαν, ενώ από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε πέντε θύματα.  Νεκροί είναι ο 65χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου Μιχάλης Σιαμανίκος και ένας 50χρονος εργάτης Βουλγαρικής καταγωγής,

Αρχικά έπεσε στη δεξαμενή ο αλλοδαπός εργάτης, την ώρα που προσπαθούσε να την καθαρίσει, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του από τις αναθυμιάσεις, διότι η δεξαμενή ήταν κλειστή και υπήρχαν απόβλητα ελαιοπυρήνα.

Φωτογραφία από το ελαιοτριβείο όπου συνέβη το δυστύχημα στον Πτελεό. (almyros.gr)
Φωτογραφία από το ελαιοτριβείο όπου συνέβη το δυστύχημα στον Πτελεό. (almyros.gr)

Στη συνέχεια κατέβηκε στη δεξαμενή για να τον βοηθήσει ο 65χρονος ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου, που επίσης έχασε τις αισθήσεις του.
Για να βοηθήσουν τον πατέρα τους και τον εργάτη, στη δεξαμενή μπήκαν οι δύο γιοί του ιδιοκτήτη ηλικίας 33 και 30 χρονών, καθώς και ένας 25χρονος φίλος τους, που στο μεταξύ είχε καταφέρει να ειδοποιήσει συγχωριανούς του, ότι κάτι συνέβαινε.

Στο χώρο της ελαιουργίας πήγαν φίλοι των γιων του ιδιοκτήτη με συσκευή οξυγόνου, που κατάφεραν να τους ανασύρουν ημιλιπόθυμους, όπως και τον 25χρονο. Στο τέλος κατάφεραν να ανασύρουν τον 65χρονο ιδιοκτήτη και τον αλλοδαπό εργάτη, που όμως δεν είχαν τις αισθήσεις τους.
Και οι πέντε μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος των δύο, ενώ οι υπόλοιποι τρεις μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου.

H δεξαμενή λαδιού που έγινε "τάφος' για δύο άτομα στον Πτελεό.
H δεξαμενή λαδιού που έγινε “τάφος’ για δύο άτομα στον Πτελεό.

Συναγερμός σήμανε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού που τηλεφώνησαν κάτοικοι του Πτελεού και επί τόπου πήγαν πέντε οχήματα με 12 πυροσβέστες, ωστόσο οι πέντε που έπεσαν στη δεξαμενή λαδιού είχαν ήδη ανασυρθεί από τους κατοίκους της περιοχής.

Κάτοικοι του Πτελεού καταγγέλλουν ότι άργησαν να φτάσουν στο σημείο τόσο η Πυροσβεστική, όσο και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκε και ξεκίνησε από το Βόλο!
Προανάκριση για τα αίτια της τραγωδίας διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.