Δύο πυρκαγιές στη Γαύριανη έκαψαν χαμηλή βλάστηση

Wildfire in Saronida, eastern Athens, on July 31, 2017. / Πυρκαγιά στην Σαρωνίδα, ανατολική Αττική, 31 Ιουλίου 2017.
Επί τόπου πεζοπόρα τμήματα και δυνάμεις από το Βόλο

Δύο πυρκαγιές στο …πουθενά, ξέσπασαν στις 6 χθες το απόγευμα σε αγροτική περιοχή πριν τη Γαύριανη και επειδή ήταν σε δύσβατο μέρος κλήθηκαν ενισχύσεις από το Βόλο και δύο πεζοπόρων τμημάτων από την Πυροσβεστική της Β’ ΒΙ.ΠΕ., ενώ ο απολογισμός είναι καμένη χαμηλή δασική βλάστηση (πουρνάρια) σε έκταση 6 στρεμμάτων.

Η πυρκαγιά πιθανολογείται ότι ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και έγινε αντιληπτή από διερχόμενο οδηγό, που ειδοποίησε το Πυροσβεστική Κλιμάκιο Δρυμώνα. Επί τόπου πήγαν τρία οχήματα με έξι πυροσβέστες, που διαπίστωσαν ότι τα δύο μέτωπα των πυρκαγιών, που ξέσπασαν σε χαμηλή βλάστηση, ήταν σε δύσβατο μέρος, οπότε ζήτησαν ενισχύσεις.
Από την Π.Υ. Βόλου πήγα τρία οχήματα, με επικεφαλής τον υποδιοικητή επιπυραγό Βαγγέλη Λιακόπουλο, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα της Π.Υ. Β’ ΒΙ.ΠΕ.

Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 20 πυροσβέστες με έξι οχήματα, που κατάφεραν τελικά να θέσουν υπό έλεγχο και να σβήσουν τις φλόγες λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ενώ επί τόπου έμειναν όλη τη νύχτα δύο πυροσβεστικά οχήματα και η λήξη του συμβάντος δόθηκε σήμερα το πρωί.
Ο απολογισμός της πυρκαγιάς είναι καμένη χαμηλή δασική βλάστηση, σε έκταση περίπου έξι στρεμμάτων.
Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνος διενεργεί έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.