Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο στην 111 Π.Μ.

Ετοιμότητα για παρατήρηση και κατάσβεση των πυρκαγιών του καλοκαιριού

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται από σήμερα ο νομός Μαγνησίας, για την αντιμετώπιση της επιτήρησης και της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή και όχι μόνο, καθώς εκτός από ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, στο αεροδρόμιο της 111 Πτέρυγας Μάχης Ν. Αγχιάλου προσγειώθηκαν και δύο αεροσκάφη ελικοφόρα αμφίβια αεροσκάφη Air- Tractor πολλαπλών ρόλων, που μίσθωσε για φέτος το καλοκαίρι η Πολιτική Προστασία.

Ήδη στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου φιλοξενούνται δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο τύπου Ericsson, πτητικά μέσα, που βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για να επέμβουν και να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών για κατάσβεση των πυρκαγιών της καλοκαιρινής περιόδου.

Στην έλευση των δύο αεροσκαφών στη Ν. Αγχίαλο, παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γρηγόρης Ιγγλέσης που με ανάρτησή του αναφέρει ότι με τα νέα αυτά αεροσκάφη, την άριστη οργάνωση της πολιτικής προστασίας και με λίγη τύχη όλα θα πάνε υπέροχα.

Στο στόλο της Ελλάδας για φέτος μισθώθηκαν και βρίσκονται έξι αεροσκάφη Air- Tractor που είναι αμερικανικής κατασκευής. Τα αεροσκάφη αυτά, που αποκαλούνται και «μίνι Καναντέρ», χρησιμοποιούνται ήδη και σε άλλες μεσογειακές χώρες, όπως σε Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρο και Ισραήλ, έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς τριών τόνων πυροσβεστικού υλικού και μπορούν να χρησιμοποιούνται και για επιτήρηση δασών σε όλη την Ελλάδα αφού διαθέτουν πέντε ώρες αυτονομία πτήσεως. Έχουν δύο άτομα πλήρωμα, έναν πιλότο και έναν παρατηρητή, ενώ μπορούν να εφοδιαστούν με υγρό και σε στάση, από κάποιο αεροδρόμιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.