Ε.Α.Πηλίου : Σχεδιασμός και επιλογή στρατηγικών του προγράμματος CLLD

Στις 6 Ιουλίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00’ πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της «ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ Α.Ε (Ε.Α.Π. Α.Ε) – Αναπτυξιακή Α.Ε Ο.Τ.Α», Μ.Κ.Ο. και πολιτιστικών συλλόγων, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και επιλογής στρατηγικών του νέου προγράμματος Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων «CLLD 2014-2020».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «από τα στελέχη της ανωτέρω πολυμετοχικής αναπτυξιακής εταιρίας, που έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στον σχεδιασμό, τη διαχείριση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, και θα αποτελέσει Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) για την υποβολή του Τοπικού Προγράμματος, επισημάνθηκε ότι το «CLLD», από τα αρχικά του «COMMUNITY – LED – LOCAL – DEVELOPMENT», δηλαδή, «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων», είναι η μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών στρατηγικών, βασισμένη στην προσέγγιση LEADER, η οποία θα εφαρμοστεί για την περίοδο 2014 – 2020 στην επιλέξιμη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων.

Προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος, είναι απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή όλων των φορέων της περιοχής. Μέσα από τη διαδικασία της ενημέρωσης δίνεται η δυνατότητα στους προαναφερόμενους να υποβάλουν προτάσεις, απόψεις, ιδέες με σκοπό την αρτιότερη συνδιαμόρφωση του Τοπικού Προγράμματος.

Από την πλευρά των συμμετεχόντων παρευρισκόμενων ιδιωτών και φορέων αναδείχθηκαν τα εξής θέματα :

– Η ύπαρξη πληθώρας θρησκευτικών μνημείων και πολιτιστικού αποθέματος γενικά στην περιοχή και η τάση ανάδειξής τους.
– Η ανάγκη ανάδειξης της περιοχής του βορείου Πηλίου (Κάτω και Άνω Κερασιά), κυρίως ως προς το πολιτιστικό και φυσικό της απόθεμα, μετά και τον χαρακτηρισμό της Άνω Κερασιάς ως «ιστορικού τόπου» από το ΥΠΠΟ, το Δεκέμβριο 2015.
– Προτάθηκε η επιπλέον μοριοδότηση έργων πολιτιστικού χαρακτήρα.
– Να μπορούν να επιδοτηθούν οι ΚΟΙΝΣΕΠ μέσα από το νέο πρόγραμμα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.