Έχει σοκάρει η διπλή δολοφονία Μαγνησιωτών στους Γόννους Λάρισας

onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Πότε θα γίνουν οι κηδείες των δύο θυμάτων

Σοκ στη Μαγνησία από τη διπλή δολοφονία ενός 52χρονου ξυλουργού από τη Σκιάθο και ενός 50χρονου μεταφορέα από τον Βόλο, που έπεσαν νεκροί από το όπλο του 60χρονου Δημήτρη Κολτσίδα, στους Γόννους Λάρισας, το πρωί του Σαββάτου.
Θύματα είναι ο Χρήστος Τάσσος ξυλουργός από την Σκιάθο πατέρας ενός μικρού παιδιού ο οποίος και φέρεται να είχε αγοράσει μηχανήματα από τον δράστη και ο Λευτέρης Τσαμούτης, που εργαζόταν ως μεταφορέας με έδρα τον Βόλο. Ο ένας από αυτούς διέθετε επιχείρηση ξυλουργίας στη Σκιάθο και ο άλλος τον συνόδευε, προκειμένου να μεταφέρει το εμπόρευμα που θα του πουλούσε ο 60χρονος.
Σύμφωνα με την πλευρά του δράστη, ο 52χρονος επιχειρηματίας θα αγόραζε από τον 60χρονο (που είχε κατέβει υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή κι είχε βαρύ ποινικό μητρώο) κάποια μηχανήματα το κόστος των οποίων ανέρχονταν σε 32.000 ευρώ. Εκεί για λόγους που φέρεται να έχουν να κάνουν με οικονομικές διαφορές, ο 60χρονος σκότωσε τον 52χρονο αγοραστή αλλά και τον άνθρωπο που είχε αναλάβει τη μεταφορά των μηχανημάτων.
Το πρωί της Κυριακής ο δράστης είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία και είχε ομολογήσει ότι είχε σκοτώσει δυο άτομα.
Πάνοπλοι άνδρες της ΕΚΑΜ πήγαν στο χωριό της Λάρισας από τη Θεσσαλονίκη και λαμβάνουν εντολή να πραγματοποιήσουν επιχείρηση μέσα στο ξυλουργείο. Πάρα τις προσπάθειες του ειδικού διαπραγματευτή να παραδοθεί στις Αρχές δεν πείθεται με την κατάσταση να κρέμεται από μια κλωστή. Στο σημείο βρέθηκε και ο δικηγόρος του, που είχε επικοινωνία μαζί του. Ο δράστης, όπως είπε, ήταν αποφασισμένος να βάλει τέλος στη ζωή του.
«Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι ξεκίνησε η επιχείρηση των Ειδικών Δυνάμεων της ΕΛΑΣ όπου σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο 60χρονος αυτοκτόνησε με το πολεμικό όπλο που είχε στην κατοχή του», είπε ο δικηγόρος του Στέλιος Σούρλας.

«Την έφαγε τζάμπα ο οδηγός»

Πριν γραφτεί ο αιματηρός επίλογος, ο 60χρονος μίλησε και στα κανάλια. Συγκεκριμένα στις 12:41 μίλησε στο STAR και περιέγραψε με κυνικό τρόπο τις δολοφονίες, λέγοντας πως ο ένας άνδρας «την έφαγε τζάμπα» αφού δεν τον γνώριζε.
«Γύφτος μου φαίνεται που τον έριξα στο κεφάλι. Ο άλλος ο οδηγός δεν πρέπει να είναι γύφτος. Την έφαγε τζάμπα αυτός, άστο γ… Τέλος πάντων, έρχονται. Με το που έρχονται να πούμε του λέω “μάγκα τι γίνεται; Άλλο νούμερο μου είχες δώσει να ελέγξω και άλλα και πάει να με κάνει μαρς. Επειδή εγώ ήμουν με τις πατερίτσες νόμιζε, ότι θα με έκανε καλά. Τον κάνω ένα άδειασμα και του δίνω μια στο κεφάλι με το 38άρι και δίνω και μία στον άλλο, τον, πως τον λένε, τον οδηγό. Και τους έδωσα στο κεφάλι και τελείωσε. Την πλήρωσε άδικα ο οδηγός. Αλλά τη δουλειά πρέπει να μου την έκανε Λαρισαίος από εδώ. Δεν έχω στοιχεία».
Ήσυχος άνθρωπος, χωρίς προβλήματα
Για έναν ήσυχο άνθρωπο ο οποίος δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα στη Σκιάθο, αναφέρουν για τον 52χρονο ξυλουργό. «Πατέρας ενός κοριτσιού ο 52χρονος, κοιτούσε πάντα τη δουλειά του και δεν έδινε ποτέ δικαιώματα. Ήταν ένας ήρεμος άνθρωπος, πάντα κοιτούσε την δουλειά του, μια ζωή τον θυμάμαι να φτιάχνει έπιπλα» είπε κάτοικος του νησιού τονίζοντας, ότι «Ήταν παντρεμένος, έχει και μια μικρή κόρη. Δεν ξέρω πως έγινε ότι έγινε, δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα. Κάτοικοι του νησιού έχουν στεναχωρηθεί, ήταν γνωστός σε αρκετούς από εμάς, ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος».
Αύριο Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία του Χρήστου Τάσσου στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.

«Πήγε για μεροκάματο και τον σκότωσε»

«Πήγε να κάνει ένα μεροκάματο και τον σκότωσε», είπε στο newsit.gr o αδερφός ενός εκ των δύο θυμάτων του 60χρονου στους Γόννους της Λάρισας, ο οποίος μετά τη διπλή δολοφονία, στη συνέχεια ταμπουρώθηκε στο ξυλουργείο του και αυτοκτόνησε. Ο αδερφός του 52χρονου μεταφορέα που πήγε στους Γόννους της Λάρισας, ανέφερε στο newsit.gr ότι ο Λευτέρης δεν γνώριζε τον 60χρονο.
«Ο πελάτης από τη Σκιάθο που έχει το ξυλουργείο κάλεσε τον αδερφό μου για να κάνει τη μεταφορά» είπε ο αδερφός του θύματος και προσθέτει: «Τον δράστη δεν τον ήξερα καθόλου, δεν μου είχε μιλήσει ο αδερφός για αυτόν. Ο Λευτέρης πήγε να κάνει ένα δρομολόγιο για να βγάλει το μεροκάματο. Εγώ σήμερα αναζήτησα τον αδερφό μου και έμαθα ό,τι έμαθα».
«Αν δεν αυτοκτονούσε θα τον έθαβα κάτω από τη γη»
«Αν δεν αυτοκτονούσε το κάθαρμα εγώ θα τον έθαβα 10 μέτρα κάτω από την γη με τα ίδια τα χέρια μου», λέει η αδελφή του Λευτέρη Τσαμούτη, που δεν μπορεί να πιστέψει πως ο άνθρωπός της δολοφονήθηκε την ώρα που πήγε να βγάλει το μεροκάματό του.
Όπως ανέφερε ο συνάδελφος του θύματος Γιώργος Παπαδάκης, δεν είχε αναφέρει κανένα πρόβλημα στη συνεργασία του με τον δράστη, ενώ απαντώντας στις δηλώσεις του δικηγόρου του δράστη πως τα θύματα προσπαθούσαν «να τον ρίξουν», και δεν τον πλήρωσαν σωστά», δήλωσε πως «αυτό είχε σχέση με τον έναν που αγόρασε τα πράγματα» (σ.σ. από τη Σκιάθο).
«Ο δικός μας άνθρωπος ήταν ένας απλός μεταφορέας. Ούτε τον ήξερε, πρώτη φορά βρέθηκε με τον δράστη, δεν είχαν ξαναβρεθεί. Εκεί τον γνώρισε, δεν μπορέσει να ήξερε αν η συναλλαγή τους ήταν νόμιμη, παράνομη, πλαστές επιταγές που ακούμε…».

Σήμερα η κηδεία του

Σήμερα Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 10:30 το πρωί θα γίνει η κηδεία του Ελευθέριου Τσαμούτη στον Ιερό ναό Αγίας Ειρήνης Αλυκών, ενώ η σορός θα βρίσκεται στον ιερό ναό από τις 10 το πρωί. Ο εκλιπών αφήνει πίσω την κόρη του, γονείς, αδέρφια, σύντροφο, ανίψια και λοιπούς συγγενείς. Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν για την αγιογράφηση του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Αλυκών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.