Ευχαριστίες για την εξέταση 250 κατοίκων της Αλοννήσου

Στο Κέντρο Κοινότητας από κλιμάκιο της Πνευμονολογικής Κλινικής

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλοννήσου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Κλιμάκιο της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας με επικεφαλής τον Καθηγητή Πνευμονολογίας, Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη το ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό και τους φοιτητές για την πραγματοποίηση δωρεάν πνευμονολογικών και καρδιολογικών εξετάσεων σε κατοίκους Αλοννήσου από τις 5 έως και τις 11 Ιουλίου.
Επίσης θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Αγροτικό Ιατρό Γεώργιο Βαλάκο και το λοιπό προσωπικό του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου για την διάθεση του χώρου και την ενεργή συμμετοχή και έμπρακτη στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας.
Το κλιμάκιο της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εξέτασε συνολικά περίπου 250 κατοίκους του νησιού. Οι δωρεάν εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της Διδακτορικής Διατριβής του κυρίου Πέτρου Κάσσα με τίτλο «Συσχέτιση Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, Συνδρόμου Αποφρακτικής Άπνοιας Ύπνου, Συνδρόμου Ανήσυχων Ποδιών και Γνωσιακής Λειτουργίας με την Εργασιακή Αποδοτικότητα, τη Μεσογειακή Διατροφή και τη Πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας σε κατοίκους απομακρυσμένης νησιώτικης περιοχής» .
Η δράση είχε ως σκοπό τη διερεύνηση του επιπέδου υγείας του γενικού πληθυσμού της Αλοννήσου και του κινδύνου που διατρέχουν οι κάτοικοι να αναπτύξουν στο μέλλον διάφορα νοσήματα. Στο πλαίσιο αυτό διεξήχθησαν κλινικές εξετάσεις (καρδιογράφημα, σπιρομέτρηση, οξυμετρία) και επίσης πραγματοποιήθηκε προσυμπτωματικός έλεγχος αναπνευστικών και καρδιολογικών διαταραχών με τη συμπλήρωση επιστημονικών ερωτηματολογίων και εκτίμηση διαταραχών της αναπνοής στον ύπνο (ροχαλητό). Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς κόστος για τους συμμετέχοντες. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλοννήσου ανέλαβε την γνωστοποίηση της έρευνας στους κατοίκους της Αλοννήσου καθώς και την οργάνωση των συναντήσεων των κατοίκων με το κλιμάκιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Στοιχεία επικοινωνίας με το Κέντρο Κοινότητας Αλόννησου
Ευσταθία Τσανικίδου, Κοινωνική Λειτουργός-Συντονίστρια
Βασιλική Σταλιά, Ψυχολόγος
Υπεύθυνη Πράξης: Ηλιάνα Παπαμίχου
Υπεύθυνος Έργου: Δήμαρχος- Βαφίνης Πέτρος
Δημαρχείο Αλόννησου, Πατητήρι
Τηλέφωνο: 2424350208
e-mail: [email protected]

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.