Ευχές του δημάρχου Αλμυρού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς επιθυμώ να εκφράσω τις πιο εγκάρδιες ευχές για υγεία και πρόοδο σε όλους τους μαθητές», αναφέρει σε μήνυμά του, ο δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης.

Όπως τονίζει, «ξεκινά σήμερα μια νέα σχολική χρονιά με φόντο τις προκλήσεις που θέτει η κρίσιμη οικονομική συγκυρία, την οποία διανύει η χώρα μας.

Εύχομαι από καρδιάς να είναι εποικοδομητική, δημιουργική, γεμάτη υγεία και διάθεση για συστηματική δουλειά προκειμένου να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σας καθώς και σε ένα καλύτερο Αύριο για εσάς και τις οικογένειές σας.
Κάθε καινούριο ξεκίνημα συνοδεύεται από ελπίδες και προσδοκίες, αλλά και από εύλογες ανησυχίες και φόβους.

Ιδιαίτερα για σας, τις μαθήτριες και τους μαθητές, που το σχολείο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής σας, αφού συνδέεται όχι μόνο με την καθημερινότητά σας, αλλά και με τα όνειρά σας για το μέλλον, είναι φυσικό η πρώτη μέρα του σχολικού έτους να είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Η παιδεία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά για τον πολίτη και οι μαθητές θα πρέπει να εκμεταλλευτούν και με την παρότρυνση των γονιών τους και των δασκάλων τους κάθε ευκαιρία που τους παρέχεται για μάθηση. Γιατί η ουσιαστική μάθηση και η γνώση αποτελούν το κατάλληλο εφαλτήριο για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πολίτη και μιας δίκαιης κοινωνίας προόδου.

Κοινός στόχος όλων μας, μαθητών – εκπαιδευτικών – γονιών και Δημοτικής Αρχής, είναι να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον ποιοτικό και ασφαλές, που να παρέχει στους νέους μας, όλες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες να ικανοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, αλλά και να ενταχθούν ομαλά και επιτυχημένα στον απαιτητικό κόσμο των ενηλίκων.
Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου δεσμευθήκαμε ότι καμία έκπτωση δεν θα γίνει στη λειτουργία και στην αξιοπρεπή συντήρηση των σχολικών μονάδων και μείναμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε δίπλα σας για άλλη μια χρονιά, σε ό,τι μας χρειαστείτε, για να ακούσουμε τις απόψεις, τους προβληματισμούς, αλλά και τις διαφωνίες σας και να προσφέρουμε στα παιδιά μας, την ποιότητα ζωής που τους αξίζει.

Για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου και των δυνατοτήτων του Δήμου, η φροντίδα θα είναι συνεχής, τόσο στα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν σ΄ όλα σχεδόν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και σε οποιοδήποτε άλλη ανάγκη προκύπτει. Διότι για εμάς το θέμα παιδεία είναι επένδυση και όχι χορηγία.

Στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς εύχομαι να έχουν δύναμη και υπομονή, ώστε να επιτελέσουν στο ακέραιο το έργο τους ως καθοδηγητές και συμπαραστάτες των παιδιών στις αγωνίες, τις επιθυμίες και τους αγώνες τους.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ζητήσω τη συνεργασία δασκάλων, καθηγητών, γονέων και κηδεμόνων και τους δηλώνω ότι θα είμαστε πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες τους.
Καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.