Εγκαινιάζεται το Σάββατο η Βιβλιοθήκη του Σουρλιγκείου Γηροκομείου Καναλίων

Τα εγκαίνια του νέου προαυλίου χώρου και της Βιβλιοθήκης του Σουρλιγκείου Γηροκομείου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στις 11.30π.μ., στα Κανάλια Μαγνησίας. Θα ακολουθήσουν τα Αποκαλυπτήρια της προτομής του κτήτορος και ιδρυτού του Ιδρύματος μακαριστού Αθανασίου Γκαβαρδίνα, η οποία αποτελεί χορηγία του κ. Χαράλαμπου Τσιμά και έργο του γλύπτη Γεωργίου Χατζάκη.
Όπως έγινε γνωστό, «την νέα βιβλιοθήκη του Γηροκομείου Καναλίων, η οποία φιλοξενεί βιβλία και προσωπικά αντικείμενα του μακαριστού Αθανασίου Γκαβαρδίνα, κατά το ήμισυ, επιχορήγησε ο μεγάλος ευεργέτης Χαράλαμπος Τσιμάς. Ο κ. Τσιμάς, ανάμεσα στις πολλές δωρεές του, προσέφερε και δύο ιατρικά μηχανήματα, έναν καρδιογράφο και έναν απινιδωτή, για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.
Τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης και τα αποκαλυπτήρια της προτομής θα κάνει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο κ. Ιωάννης Μόσχος, Δ/ντής του Ιδρύματος, η κ. Βασιλική Φάκα, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καναλίων και ο κ. Χαράλαμπος Τσιμάς, ευεργέτης του Ιδρύματος. Την κεντρική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο κ. Απόστολος Κρεμαστάς, Πρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων του Γηροκομείου Καναλίων, ο οποίος θα ομιλήσει για τον κτήτορα του Ιδρύματος, αείμνηστο Αθανάσιο Γκαβαρδίνα, ενώ την καταληκτήρια ομιλία θα κάνει ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος».