Έγκαιρη παραχώρηση των ακτών ζητούν οι ξενοδόχοι της Σκιάθου

Στέλνοντας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους στη δημοτική αρχή

Σκέψεις και προτάσεις για τη λειτουργία των παραλιών της Σκιάθου θέτει υπόψη του προέδρου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου, η νέα διοίκηση των ξενοδόχων του νησιού.
Όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων, «είναι γνωστό ότι το νησί μας είναι προικισμένο από τη φύση με τουλάχιστον εξήντα μικρές και μεγάλες πανέμορφες, κυρίως αμμώδεις παραλίες. Οι δημοφιλέστερες αυτών, αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον Δήμο Σκιάθου, με Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν, μέχρι σήμερα, οι παραλίες επιδέχεται βελτίωσης, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων στους λουόμενους υπηρεσιών».
Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων, «παρατηρείται κάθε χρόνο καθυστέρηση στην παραχώρηση των παραλιών στους παραχωρησιούχους (μετά από διαγωνισμό ή στους όμορους) με υπαιτιότητα του Υπουργείου Οικονομικών. Συνεπώς, είναι αναγκαία η άσκηση πίεσης στο Υπουργείο για την έγκαιρη παραχώρηση των ακτών στους ΟΤΑ.
Παρατηρείται κάθε χρόνο η από τους παραχωρησιούχους παράβαση των όρων παραχώρησης της συμβάσεως μεταξύ αυτών και του Δήμου, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Προτείνουμε την ένταση των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες (δημοτική αστυνομία- Α.Τ. Σκιάθου- Λιμεναρχείο Σκιάθου).
Να προβλεφθεί στην κανονιστική απόφαση του Δ.Σ. η αναβάθμιση της αισθητικής των χρησιμοποιούμενων ομπρελών. Προτείνουμε όλες οι ομπρέλες να είναι μόνο από πανί, με χρώματα που προσιδιάζουν στο περιβάλλον».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.