Εγκρίθηκε η ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού στον Αλμυρού

Προχωράει η εγκατάσταση στο δημοτικό δάσος Κουρί ξύλινου κτιρίου

Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδού στη θέση «Πλατάνια Ρέμα – Γαλή Κονάκια – Βράχος», που βρίσκεται δυτικά του οικισμού «Μπέη» και καταλήγει στον ποταμό Ενιπέα, στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών και στο προσεχές διάστημα το έργο θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.125.000 ευρώ, εκ των οποίων 700.000 ευρώ αποτελούν χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και 425.000 ευρώ είναι τακτικά έσοδα του Δήμου.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 υποβλήθηκαν προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης που διαχειρίζεται ως Τοπική Ομάδα Δράσης, η Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου, τρεις προτάσεις.
Η πρώτη πρόταση αφορά στην κατασκευή ανοιχτού αμφιθεάτρου με αμφιθεατρικό σχεδιασμό, στη θέση «Πλατάνια» της πόλης του Αλμυρού και είναι προϋπολογισμού 498.022,75 ευρώ.
Η δεύτερη πρόταση αφορά στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής διαδραστικής εφαρμογής, προβολής του Δήμου Αλμυρού και είναι προϋπολογισμού 68.138,00 ευρώ.
Η τρίτη πρόταση αφορά στην εγκατάσταση ενός συστήματος έγκαιρης πυρανίχνευσης για κάποιες περιοχές των δημοτικών δασών Αλμυρού και είναι προϋπολογισμού 52.204,00 ευρώ.
ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ
Τα δικαιολογητικά για την οριστική ένταξη του έργου της ανάπλασης του δημοτικού αλσυλλίου στον Πλάτανο και του έργου της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας στην Ευξεινούπολη υπέβαλλε ο Δήμος Αλμυρού στο Πράσινο Ταμείο ενώ ο Δήμος μπορεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να προχωρήσει στη δημοπράτηση των έργων.
Η ανάπλαση του αλσυλλίου στον Πλάτανο είναι προϋπολογισμού 275.500 ευρώ, εκ των οποίων τα 127.921 ευρώ αποτελούν χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και τα 147.579 ευρώ χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου.
Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Ευξεινούπολης είναι προϋπολογισμού 325.400 ευρώ, εκ των οποίων τα 127.921 ευρώ αποτελούν χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και τα 197.479 ευρώ χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου.
Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΞΥΛΙΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ «ΚΟΥΡΙ»
Με εντατικούς ρυθμούς προχωράει η εγκατάσταση στο δημοτικό δάσος Κουρί, του ξύλινου κτιρίου, εμβαδού 122,44 τετραγωνικών μέτρων και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου αυτού. Το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο ενημέρωσης επισκεπτών του δάσους προσφέροντας χώρους ξεκούρασης και αναψυχής και είναι προϋπολογισμού 250.000 ευρώ με χρήματα του Δήμου.
Έχουν ήδη παραδοθεί οι μελέτες με τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες, η στατική μελέτη, η μελέτη ψύξης – θέρμανσης, η μελέτη ΚΕΝΑΚ, η μελέτη παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας, ολοκληρώνεται η βάση στήριξής του όπου θα εδράζεται το κτίριο ενώ έχει ολοκληρωθεί και η παραγγελία των ξύλινων κορμών από τη Φινλανδία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.