Εγκρίθηκε πίστωση 692.000 ευρώ για μελέτες λιμενικών έργων στη Σκόπελο

Όπως γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Σκοπέλου Άγγελος Ξηντάρης

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου για ένταξη στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και χρηματοδότηση των μελετών που αφορούν στα λιμάνια του νησιού. Η απόφαση αφορά πίστωση 692.000€ με σκοπό την εκπόνηση των μελετών που αφορούν τα βελτίωση και συντήρηση των λιμενικών υποδομών του λιμανιού στη χώρα Σκοπέλου και στο Λουτράκι της Γλώσσας.
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Σκοπέλου Άγγελος Ξηντάρης, «στις 06.12.2019 υποβάλαμε στην Δ/νση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών, αίτημα ένταξης στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για χρηματοδότηση των μελετών που αφορούν τα λιμάνια του νησιού μας.
Σήμερα, με χαρά και ικανοποίηση σας ανακοινώνουμε την έγκριση του αιτήματος με πίστωση 692.000,00 € για την εκπόνηση των μελετών που αφορούν τα βελτίωση και συντήρηση των λιμενικών υποδομών του λιμανιού στη χώρα Σκοπέλου και στο Λουτράκι της Γλώσσας.
Οι μελέτες είναι προαπαιτούμενο για την πραγματοποίηση των έργων. Άμεσα θα προχωρήσουμε σε διαδικασίες διαγωνισμού για ανάδειξη αναδόχου μελετητή, ώστε να είμαστε έτοιμοι για υλοποίηση.
Πρόκειται για λιμενικά έργα και ποιοτικές εγκαταστάσεις που βελτιώνουν σημαντικά τις υποδομές του νησιού, και το οδηγούν σε ανώτερο επίπεδο οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης. Η επιτυχία του αιτήματος, είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας, και θα πρέπει να τους ευχαριστήσω όλους, των μελών του ΔΣ, της υπαλλήλου, Ρηγίνας Κασσανδριανού, και βεβαίως της συνεργασίας με τον Δήμαρχο, Σταμάτη Περίσση και της Δημοτική μας ομάδα, με την οποία ακούραστα υλοποιούμε το πρόγραμμά μας με τακτική και στρατηγική και σχεδιάζουμε με ρεαλισμό, όραμα και αειφορία την νέα εποχή.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κκ Χ. Μπουκώρο, Ζ. Μακρή, Α. Λιούπη και Κ. Μαραβέγια, οι οποίοι υποστηρίζουν και προωθούν τις προτάσεις του Δήμου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.