Είκοσι εννέα συλλήψεις από Λιμεναρχεία της 4ης ΠΕΔΙΛΣ τον Ιούνιο

Πολλοί έλεγχοι και παραβάσεις για διάφορα αδικήματα

Είκοσι εννέα άτομα συνέλαβαν τα Λιμεναρχεία αρμοδιότητας που ανήκουν στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος, που εδρεύει στο Βόλο, τον Ιούνιο, διάστημα στο οποίο έγιναν 15 διακομιδές ασθενών από τα νησιά των Σποράδων προς το λιμάνι του Βόλου, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες έλεγχοι και βεβαιώθηκαν αρκετές παραβάσεις. Το Λιμεναρχείο Βόλου έκανε δύο διασώσεις και συνέδραμε σε ακυβερνησία σκάφους αναψυχής.

Σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό, τον Ιούνιο έγιναν 29 συλλήψεις και συγκεκριμένα:
– Δύο ατόμων για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, εντός επιβατικού λιμένα Βόλου και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη 9,7 γραμ.
– Ενός ατόμου για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών στη Χαλκίδα και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη 2 γραμμαρίων.
– Δύο ατόμων στο Βόλο και εννέα ατόμων στην Κάρυστο τα οποία στερούνταν νόμιμων εγγράφων παραμονής στη χώρα.
– Εννέα ατόμων στο Βόλο και έξι άτομα στην Χαλκίδα για αδικήματα Κ.Ο.Κ. και Π.Κ.

Τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 20 διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.:
– Τρεις με ιδιωτικά σκάφη και 12 με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος από λιμένες των Βορείων Σποράδων προς το λιμένα Βόλου.
– Πέντε με ιδιωτικό σκάφος, εκ των οποίων μία για μεταφορά δύο ασθενών από το λιμένα Σκύρου προς το λιμένα Κύμης.

Τον Ιούνιο βεβαιώθηκαν 1.050 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 27.695 €. Επίσης έγιναν 120 έλεγχοι μέθης, 73 έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά / Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας των Λιμεναρχείων.
Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας: Βεβαιώθηκαν συνολικά 329 παραβάσεις και συγκεκριμένα 193 παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα, 20 παραβάσεις βάσει του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, 59 παραβάσεις λοιπών διατάξεων, 57 Αλιευτικές παραβάσεις, από τις οποίες κατασχέθηκαν: 3.000 άτομα εχινόδερων (αχινοί) και 1.330 άτομα ολοθούριων, τα οποία επαναποντίστηκαν στη θάλασσα, 122 κιλά ψάρια διαφόρων ειδών, τρία ψαροντούφεκα και διάφορα αλιευτικά εργαλεία. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 63.795 €.

Δύο διασώσεις
Τον Ιούνιο το Λιμεναρχείο Βόλου κλήθηκε για τρεις περιπτώσεις διάσωσης:
– Διάσωση επαγγελματία αλιέα από πλήρωμα πλωτού μέσου Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, όταν έπεσε στη θάλασσα και αδυνατούσε να ανέβει στο σκάφος του.
– Διάσωση λουόμενης από στελέχη και πλωτό μέσο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, η οποία παρασυρόταν από ρεύματα και αδυνατούσε να προσεγγίσει την ακτή.
– Συνδρομή από πλωτά μέσα Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου σε ακυβερνησία σκάφους αναψυχής, λόγω μηχανικής βλάβης του.

Για την διαπίστωση της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τον Ιούνιο διενεργήθηκαν συνολικά:
i) 2.999 έλεγχοι σε δρομολογημένα επιβατηγά πλοία, καθώς και σε τουριστικά ημερόπλοια, τόσο προ απόπλου όσο και εν πλω.
ii) 16.152 έλεγχοι των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.