«Εις ώτα μη ακουόντων η αγωνία των γονιών για τα ανέτοιμα σχολεία»

Συνάντηση Αλ. Μεϊκόπουλου με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου

Επ’ ευκαιρία του σημερινής έναρξης της σχολικής χρονιάς ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συναντήθηκε με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου προκειμένου να συζητήσει για τις ελλείψεις των σχολικών μονάδων Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής και να ακούσει την αγωνία και τα αιτήματα των γονέων.
Ο Βουλευτής, τις προηγούμενες ημέρες, κατέγραψε και επεσήμανε την εικόνα ανετοιμότητας, καθώς και τη ριψοκίνδυνη διαχείριση από πλευράς κυβέρνησης, στο άνοιγμα των σχολείων κατά τη δεύτερη φάση της πανδημίας πραγματοποιώντας συναντήσεις με τους Συλλόγους Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης.
Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου συμμετείχαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος κ. Κουτσερής Ηλίας, η Γραμματέας κ. Πασχούδη Λιάνα και η Ταμίας κ. Διανέλλου Έφη. Εξηγώντας τη δυσκολία της σχολικής χρονιάς που ξεκινά, ανέφεραν ότι απευθύνθηκαν πολλές φορές στο Υπουργείο Παιδείας και υπέβαλαν προτάσεις για την καλύτερη δυνατή εκκίνηση της νέας χρονιάς, ενώ υπογράμμισαν ότι συντάσσονται με τα αιτήματα των Συλλόγων εκπαιδευτικών Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει ήδη πραγματοποιήσει κοινοβουλευτική παρέμβαση ζητώντας την επίλυση των προβλημάτων στα σχολεία της Μαγνησίας πριν το πρώτο κουδούνι, τόνισε την απουσία οργανωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και χαρακτήρισε τους χειρισμούς του Υπουργείου Παιδείας στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» με άμεσο κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με τον Αλ. Μεϊκόπουλο, κρίσιμο ζήτημα παραμένει ο συνωστισμός των μαθητών στις τάξεις καθώς 148 τμήματα Δημοτικών της Μαγνησίας θα λειτουργήσουν φέτος με πάνω από 20 μαθητές τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότερες σχολικές αίθουσες έχουν μέγεθος περίπου 40τ.μ.
Οι εκπρόσωποι της Ένωσης συμφώνησαν ότι με την υπάρχουσα υποδομή δεν είναι εφικτό να εφαρμοστεί η αναλογία μαθητών ανά τ.μ. και πρότειναν στο Υπουργείο την εξεύρεση πρόσθετων χώρων διδασκαλίας.
Για άλλη μια φορά συζητήθηκε και το θέμα του καθαρισμού των σχολικών αιθουσών και της τεράστιας καθυστέρησης στην πρόσληψη του έκτακτου προσωπικού καθαριότητας που και πάλι δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών για αποτελεσματικό καθαρισμό και απολύμανση. Επιπλέον, όπως μεταφέρθηκε στο Βουλευτή, η μη διενέργεια μαζικών προληπτικών και διαγνωστικών ελέγχων στο εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές εντείνει την ανησυχία των γονέων ιδίως μάλιστα την περίοδο αυτή που παρατηρείται αύξηση των ιώσεων και των εποχικών γριπών.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν και ευρύτερα θέματα, όπως η ανάγκη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, αλλά και το σοβαρό έλλειμμα εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που εργάζονται ως συνοδοί. Ο κ. Μεϊκόπουλος ζήτησε ακόμα να μάθει ποια είναι η εικόνα σε σχέση με τη χορήγηση λάπτοπ και τάμπλετ σε μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τον εξοπλισμό.
Η συζήτηση ήταν ουσιαστική και ολοκληρώθηκε με χρήσιμες διαπιστώσεις και πληροφορίες που, όπως ανέφερε ο Αλ. Μεϊκόπουλος, θα αποτελέσουν υλικό κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων ώστε να επιλυθούν το συντομότερο και αποτελεσματικά τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία της περιοχής του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.