Εκδήλωση για την γιορτή του πατέρα στο Δ. Ρ. Φεραίου

Με προληπτική εξέταση παιδιών από 0-14 ετών

Με αφορμή τη γιορτή του πατέρα οι κοινωνικές δομές του Δήμου Ρήγα Φεραίου διοργανώνουν εκδήλωση με σκοπό την προληπτική εξέταση παιδιών από 0-14 ετών από ειδικούς ιατρούς (παιδιάτρους, οδοντίατρο, παιδοχειρουργό, ενδοκρινολόγο, οφθαλμίατρο, διατροφολόγους) . Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «σκοπός μας τα παιδιά να φτάσουν στο χώρο μας με τον μπαμπά τους. Οι κοινωνικές και πολιτιστικές αλλαγές των τελευταίων δεκαετιών αποδεικνύουν πως οι μπαμπάδες αλλάζουν διαρκώς τον τρόπο που επικοινωνούν και σχετίζονται με τα παιδιά τους.
Ο νέος πατέρας αναλαμβάνει τις ευθύνες της γονεϊκότητας και δημιουργεί μια στοργική σχέση με το παιδί του. Ως κοινωνία έχουμε υποχρέωση να αναδείξουμε το ρόλο του πατέρα και να προβάλουμε αυτόν τον υπέροχο ρόλο του γονιού πατέρα .
H γιορτή του πατέρα είναι κινητή εορτή προς τιμήν του πατέρα, των πατρικών δεσμών και γενικά της επιρροής των πατέρων στην κοινωνία. Γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.
Εμείς θα την γιορτάσουμε την Τετάρτη 23 Ιουνίου στο Βελεστίνο, με προληπτικούς ελέγχους για τα παιδιά 0-14 ετών) από τις 10.00π.μ.-12.30μ. από ειδικούς (Λάμπρη Μαρία Παιδίατρο, Ζωγράφου Θάλεια Οδοντίατρο, Ρουπακιά Στέλιο Παιδοχειρουργό, Καλαμπακιώτη Ραφαηλία, Διατροφολόγο) και από 18.00 – 20.00 (Τσαντάκη Ειρήνη Παιδίατρο , Λιμνίδη Χάρη Οφθαλμίατρο, Αποστολίνα Στέργιο Ενδοκρινολόγο, Μπαζούκη Ελένη Διατροφολόγο).
Η δράση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και εθελοντές ιδιώτες ιατρούς και επαγγελματίες υγείας. Θα μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στο τηλέφωνο των κοινωνικών δομών 2425023794. Στηρίζοντας, επίσης, το χαμόγελο του παιδιού θα υπάρχουν αναμνηστικά αφιερωμένα στη γιορτή του πατέρα στο χώρο των κοινωνικών δομών τις επόμενες μέρες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.