Εκδήλωση για τον Γιώργο Γραμματικάκη

Το Σάββατο, 16/12/2023, στις 7 μ.μ., στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οδός 28ης Οκτωβρίου και Παύλου Μελά, κτίριο Ματσάγγου, στην αίθουσα Β1 (η είσοδος από την Π. Μελά), θα δοθεί διάλεξη με θέμα: «Η ζωή και το έργο του μεγάλου Κρητικού αστροφυσικού και πανεπιστημιακού δασκάλου, Γιώργου Γραμματικάκη», που πρόσφατα απεβίωσε.
Ομιλητής θα είναι ο κ. Χρίστος Θ. Ξενάκης, Δρ. Φυσικός και Επίτιμος Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών.
Η όλη εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Κρητική Αδελφότητα Βόλου το «Αρκάδι» και την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
7 μ.μ.: Έναρξη, προσφωνήσεις των Προέδρων της Κρητικής Αδελφότητας Βόλου, το «Αρκάδι» και της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος , κ.κ. Χρήστου Σολιδάκη και Λουκά Ζαχείλα αντίστοιχα .
7.15 μ.μ.: Ομιλία, με τη βοήθεια διαφανειών και ενός μικρού βίντεο, για τη ζωή και το έργο του αείμνηστου Γ. Γραμματικάκη.
8 μ.μ.: Ένα Ριζίτικο τραγούδι και ένας Κρητικός χορός (Ανωγειανός Πηδηχτός / Πυρρίχιος) από τα μέλη της Αδελφότητας και τη χορευτική ομάδα.
Κέρασμα, για τους παρισταμένους της εκδήλωσης, από την Κρητική Αδελφότητα Βόλου, το «Αρκάδι».

Ο Γιώργος Γραμματικάκης συγκαταλέγεται στους κορυφαίους επιστήμονες και πνευματικούς ανθρώπους της νεότερης Ελλάδος. Ήταν ερευνητής του μικρόκοσμου και του μεγάκοσμου, αφήνοντας έντονο το αποτύπωμά του τόσο στην επιστήμη, όσο και στην παιδεία και τον πολιτισμό!
Πολυγραφότατος, πολυσχιδής, ευαίσθητος αλλά και προσηνής. Κέρδισε επάξια την αγάπη του αναγνωστικού κοινού με τα υπέροχα εκλαϊκευμένα επιστημονικά του βιβλία, αλλά ταυτόχρονα κέρδισε και το σεβασμό και την αγάπη των φοιτητών και των συναδέλφων του, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό όπου εργάσθηκε.
Διακρίθηκε για τις ικανότητές του στη διοίκηση, όντας για δύο θητείες Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου έθεσε τις στέρεες βάσεις για την ανάδειξή του σε ένα από τα σπουδαιότερα ανώτατα ιδρύματα της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού.
.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.