Εκδήλωση τιμής για τον Αλ. Παπαδιαμάντη

Στην ομώνυμη πλατεία της Αθήνας απ΄την «Πανθεσσαλική Στέγη»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη μορφή και το έργο του μεγάλου Σκιαθίτη Λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 εκδήλωση τιμής για το μεγάλο Λογοτέχνη.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει αρτοκλασία (ώρα 10:15) στον Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγίτσα) στα Άνω Πατήσια και στη συνέχεια Θεσσαλοί και φίλοι της Θεσσαλίας θα μεταβούν στην Πλατεία Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη όπου βρίσκεται η προτομή του «Αγίου» των Γραμμάτων όπου μετά τους χαιρετισμούς των θεσμικών εκπροσώπων και του Προέδρου της «Πανθεσσαλικής Στέγης» Δρ. Στεφάνου Κούτρα θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο του Λογοτέχνη ο Δήμαρχος Αθηναίων κ Κώστας Μπακογιάννης.
Το χορευτικό Τμήμα των Θεσσαλών Ν.Ιωνίας θα παρουσιάσει χορούς από τις Σποράδες ενώ παράλληλα οι ηθοποιοί Φωτεινή Φιλοσόφου, Γιάννης Νικολαΐδης και Έφη Χαντζούλη θα διαβάσουν αποσπάσματα από το έργο του Παπαδιαμάντη.
Στην σημαντική εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι του κοινοβουλίου, της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής και Θεσσαλίας, εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων, όλων των Δήμων της Θεσσαλίας και οι Σύλλογοι μέλη της Ομοσπονδίας.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων με την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων που ξεκίνησαν στις 25 Σεπτεμβρίου 2021 στο Άλσος Βεϊκού με την εξαιρετική παράσταση «Φόνισσα» από τον Θεατρικό οργανισμό « Αιχμή» και θα ολοκληρωθούν με την προκήρυξη διαγωνισμού συγγραφής διηγήματος για τη Ζωή του Παπαδιαμάντη από μαθητές Γυμνασίου με την αιγίδα και τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής « Η Πανθεσσαλική Στέγη» προσκαλεί τους Θεσσαλούς και τους φίλους της Θεσσαλίας να τιμήσουν με την παρουσία τους την μορφή και το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην προτομή του Παπαδιαμάντη για πρώτη φορά και λόγω των συνθηκών θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.