Έκκληση της Ένωσης Ξενοδόχων για άμεση ενημέρωση και κινητοποίηση σε περίπτωση πυρκαγιάς

Με παράλληλα παρότρυνση αποφυγή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση

Έκκληση της Ένωσης Ξενοδόχων στους ξενοδόχους του νομού, για άμεση ενημέρωση και κινητοποίηση σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά και την αποφυγή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση γνωστοποιήθηκε.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί συνάνθρωποι,

βιώνουμε μια πρωτοφανή κατάσταση στην χώρα μας και ταυτόχρονα μια τεράστια περιβαλλοντική αλλά και οικονομική καταστροφή για τις περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στη χώρα μας και οι συνέπειες της οποίας θα μας ακολουθούν για τα επόμενα χρόνια.
Θα πρέπει από πλευράς μας αυτές τις δύσκολες μέρες και με την αύξηση της εντάσεως των ανέμων να συντελέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αποφυγή των πυρκαγιών στην περιοχή μας. Έκκληση σε όλα τα ξενοδοχεία της Μαγνησίας, σε όλες τις περιοχές του νομού μας, αν πέσει στην αντίληψη σας οποιαδήποτε εστία πυρκαγιάς τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΑ στο 199 ή στο 112.
Παράλληλα θα πρέπει να αποφύγουμε εργασίες ή δραστηριότητες που προκαλούν υπερθέρμανση. Μέχρι τη Δευτέρα 9 Αυγούστου ισχύει καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα σε δάση αλλά και άλση εντός οικιστικών ιστών.
Σας παρακαλούμε να αποτρέψετε όποιον προβεί πιθανώς σε εργασία που μπορεί να προκαλέσει σπίθες, όπως π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.
Σας ενημερώνουμε ότι βγήκε σχετικά διάταξη (ΦΕΚ Α’138/05.08.2021 με έκτακτα μέτρα για αντιμετώπιση κινδύνου πυρκαγιών)Επισυνάπτεται.
Με την ευκαιρία θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε παρέμβει ώστε σε περιοχές που παρατηρείται διακοπή υδροδότησης, εφόσον δεν γίνεται διαφορετικά, τουλάχιστον να γίνεται στη διάρκεια της νύχτας μεταξύ 1-6 το ξημέρωμα, ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή ζημιά στις επιχειρήσεις μας και επίσης, να προηγούνται οι τουριστικές επιχειρήσεις για επισκευή τυχόν βλαβών.
Παρακαλούμε ενημερώστε μας αν στην περιοχή μας παρατηρείτε κάποιο τέτοιο φαινόμενο.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Γιώργος Ζαφείρης
Πρόεδρος
Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας
[email protected]

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.