Απίστευτο περιστατικό στην Αργαλαστή: Έκλεισαν με ηλεκτροσυγκόλληση την είσοδο σχολικού συγκροτήματος

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Φθορές στην είσοδο του συγκροτήματος που στεγάζονται το Εργαστηριακό Κέντρο, το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το ΕΠΑΛ Αργαλαστής πραγματοποίησαν άγνωστοι δράστες μέσα στο Σαββατοκύριακο. Έτσι σήμερα το πρωί μόλις έφτασαν εκπαιδευτικοί στο σχολείο είδαν την πύλη της εισόδου να έχει κλειδωθεί με ηλεκτροσυγκόλληση.

Έκπληκτοι ειδοποίησαν τη δημοτική αρχή και στο σημείο κλήθηκε σιδεράς προκειμένου να ανοίξει την πύλη, ενώ ειδοποιήθηκε και η αστυνομία που έσπευσε στο σχολείο, καθώς υποβλήθηκε μήνυση για φθορά ξένης περιουσίας. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Νοτίου Πηλίου, Απ. Καφετζή, ελήφθησαν δαχτυλικά αποτυπώματα, με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται κανονικά στο Γυμνάσιο, όχι όμως στο Λύκειο με απόφαση του δημάρχου, γιατί εκτός από την κεντρική είσοδο οι άγνωστοι είχαν προκαλέσει φθορές και στην πόρτα του Λυκείου.

Έτσι έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις αποκατάστασης από συνεργείο, αλλά οι έρευνες της αστυνομίας. Εκτιμάται ότι οι φθορές προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι το συγκρότημα δεν θα ξαναμπεί στο στόχαστρο βάνδαλων.

Κάμερες ασφαλείας δεν μπορούν να τοποθετηθούν, καθώς επειδή πρόκειται για σχολείο απαγορεύεται λόγω προσωπικών δεδομένων και έτσι θα αναζητηθεί η καταλληλότερη λύση για να αποτραπεί στο μέλλον παρόμοια κακόβουλη ενέργεια.

Γ.Σ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.