Έκλεβε μπαταρίες κεραιών τηλεφωνίας και τις πουλούσε με ψεύτικα στοιχεία

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών ο ίδιος και σε ποινή έξι μηνών, ο επιχειρηματίας που τις αγόρασε

Τα στοιχεία μπαταριών που βρίσκονται στις βάσεις σταθμών κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε Σέσκλο και Βελεστίνο, για να δίνουν ρεύμα σε περίπτωση διακοπής από τη ΔΕΗ, είχε κατακλέψει ένας 25χρονος Αλβανός, που καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση δύο ετών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ενώ το Δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση έξι μηνών Βολιώτη ιδιοκτήτη μάνδρας με παλιοσίδερα που τις αγόρασε.
Ο αλλοδαπός κρίθηκε ένοχος για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και ο 45χρονος Βολιώτης για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Ο 25χρονος αλλοδαπός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 5 Ιουλίου του 2016 στο Σέσκλο να μπήκε σε σταθμό βάσης κεραίας της Cosmote, και έκλεψε συνολικά 13 μπαταρίες που δίνουν ρεύμα στις κεραίες της εταιρίας που λειτουργούν στην περιοχή, αξίας περίπου 10.000 €. Στις 16 Ιουλίου του 2016 στην ίδια περιοχή μπήκε στις εγκαταστάσεις της Wind και έκλεψε 16 αυτή τη φορά μπαταρίες, συνολικής αξίας 3.400€. Ο κύκλος των «επιδρομών» του, έκλεισε έξι ημέρες αργότερα, στις 22 Ιουλίου, όπου και πάλι από τον σταθμό της Cosmote έφυγε με τέσσερις μπαταρίες αξίας 1.200 €.
Την ίδια ημέρα ο νεαρός επισκέφθηκε την επιχείρηση του 45χρονου Βολιώτη και του πούλησε τις 20 μπαταρίες, έναντι συγκεκριμένου ποσού, και αποχώρησε σαν… κύριος.
Η Αστυνομία οδηγήθηκε στην επιχείρηση που βρισκόταν οι μπαταρίες από τα gps που διαθέτουν και ο 45χρονος επιχειρηματίας , ανέφερε πως ο 25χρονος του πούλησε τα αντικείμενα, ενώ ψάχνοντας στα τιμολόγια βρήκε το όνομα του, δίδοντας το στις αρχές.
Στην ταυτοποίηση των στοιχείων του νεαρού διαπιστώθηκε πως είχε δώσει πλαστά στοιχεία, αφού το όνομα ανήκε σε άλλον ομοεθνή του. Εξετάζοντας οι αστυνομικοί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης, εντόπισε και ταυτοποίησε τον 25χρονο δράστη.
Το Δικαστήριο καταδίκασε τον 45χρονο σε φυλάκιση έξι μηνών μετατρέψιμη προς 5 € την ημέρα για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, με δικαίωμα έφεσης.
Ο επιχειρηματίας στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως οι μπαταρίες ήταν κλεμμένες, ενώ η έδρα, του επισήμανε πως θα έπρεπε να είναι υποψιασμένος, λόγω του αριθμού των μπαταριών και του τύπου τους, που δεν μπορεί να τις προμηθευτεί ο καθένας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.