Εκλογές ΟΤΑ: Παραιτήθηκε ο δικαστικός αντιπρόσωπος στο Βελεστίνο

Η Εφορευτική Επιτροπή που εκλέχτηκε στη συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας στις 2/12/2021, ενημερώνει τους εργαζόμενους στους Δήμους ότι από τις 7.30 το πρωί σήμερα όλα είναι έτοιμα στο Δημαρχείο Βελεστίνου (ψηφοδέλτια, κάλπες, παραβάν) για την πραγματοποίηση των εκλογών. Παρόντα είναι και οι αντιπρόσωποι των παρατάξεων «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή» και «ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας»). Δυστυχώς δεν υπάρχει ο αναγκαίος δικαστικός αντιπρόσωπος, μια που ο διορισμένος για σήμερα από τον Δικηγορικό Σύλλογο δικηγόρος παραιτήθηκε.

«Κάνουμε έκκληση ως Εφορευτική Επιτροπή στον Δικηγορικό Σύλλογο να αποστείλει άμεσα δικηγόρο ως δικαστικό αντιπρόσωπο για να προχωρήσουν ομαλά οι εκλογές στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, σύμφωνα με το τροποποιημένο λόγω αντικειμενικών συνθηκών (38ωρη απεργία ΠΝΟ, καιρικές συνθήκες) πρόγραμμα εκλογών που έγκαιρα είχε διαμορφώσει η Εφορευτική Επιτροπή. Εν ανάγκη, λόγω των δυσκολιών, η ψηφοφορία για το Δήμο Ρήγα Φεραίου μπορεί να παραταθεί έως τις 5 το απόγευμα», τονίζει η Εφορευτική επιτροπή.

Οι εξελίξεις αυτές δυστυχώς επιβεβαιώνουν τις έντονες ανησυχίες μας από τη χθεσινή προσπάθεια από τα μέλη του απερχόμενου Προεδρείου του Συλλόγου να υποκατασταθεί η Εφορευτική Επιτροπή στα καθήκοντα της οργάνωσης και ομαλής διενέργειας των εκλογών από τους «δικαστικούς αντιπροσώπους που όρισε ο Δικηγορικός σύλλογος» και από τα μέλη του απερχόμενου Προεδρείου, που είναι υποψήφιοι, άρα δεν έχουν το στοιχείο της ανιδιοτέλειας και της ουδετερότητας που απαιτείται για τα συγκεκριμένα καθήκοντα, επισημαίνει η Εφορευτική επιτροπή.

Παρόλο που η Εφορευτική Επιτροπή βρισκόταν όλες τις προηγούμενες μέρες σε μια συνεχή προσπάθεια επικοινωνίας και με τις 3 παρατάξεις, τα μέλη της παράταξης «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή» μας αγνόησαν επιδεικτικά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά επιχείρησαν να πάρουν οι ίδιοι, αντί της Εφορευτικής, τα ψηφοδέλτια από το τυπογραφείο, εκβιάζοντας το τυπογραφείο ότι δεν πρόκειται να πληρωθεί γιατί τα παρέδωσε, ως όφειλε να κάνει από το νόμο, στην Εφορευτική. Σημειώνουμε ότι όταν παραλήφθηκαν τα ψηφοδέλτια από την Εφορευτική ήταν παρούσες οι άλλες 2 παρατάξεις, ενώ έλειπαν οι ίδιοι παρόλο που είχαν πρoσκληθεί, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η απάντηση των συγκεκριμένων συναδέλφων ήρθε πολύ καθυστερημένα και σε κάθε περίπτωση δεν ήταν σύμφωνη με τις διατάξεις του νόμου για τις εκλογές των συνδικαλιστικών οργάνων. Οι συνάδελφοι σε όλους τους Δήμους έχουν ενημερωθεί για τις ημερομηνίες των εκλογών με βάση το πρόγραμμα που έχει καθορίσει η Εφορευτική, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.