Εκλογή 1ης Κεντρικής Επιτροπής – ΜέΡΑ 25

*Γράφει ο Γιάννης Τσιμβρακίδης - ΜέΡΑ 25 Μαγνησίας

Μετά την ψήφιση του νέου μας Καταστατικού, προχωρούμε στην εκλογή των νέων οργάνων που προβλέπει, με πρώτη την Κεντρική Επιτροπή.
Η 1η Κεντρική Επιτροπή αποτελείται από τα μέλη της τωρινής Διευρυμένης Πολιτικής Γραμματείας, 15 μέλη που προκύπτουν από κλήρωση μεταξύ όλων των μελών μας, 2 μέλη κάθε Διοικητικής Περιφέρειας (πλην Αττικής) που προτείνει ο Γραμματέας σε συνεννόηση με την ΟΕΣΚΕ, και 1 μέλος κάθε εκλογικής περιφέρειας που προκύπτει μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία μεταξύ των μελών κάθε περιφέρειας
Η διαδικασία της εκλογής ξεκινάει στις 24 Αυγούστου, ημερομηνία όπου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο site μας για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων κάθε περιφέρειας. Την ίδια μέρα ανακοινώνονται τα 24 μέλη που προτείνονται από το Γραμματέα.
12/9 Λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και το δικαίωμα των νέων εγγεγραμμένων να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή.
13/9 έως 18/9 Δίνεται η δυνατότητα παρουσίασης των υποψηφιοτήτων σε τηλεδιασκέψεις περιφερειακού επιπέδου.
Στο ίδιο διάστημα διεξάγεται η κλήρωση για τα 15 κληρωτά μέλη και έχουν τη δυνατότητα αποδοχής η απόρριψης της επιλογής τους.
19/9 έως 23/9 – Διεξάγεται η συμπληρωματική κλήρωση (αν χρειαστεί) για τα μέλη που δήλωσαν κώλυμα.
Γίνεται η ψηφοφορία ηλεκτρονικά ανά περιφέρεια.
24/9 Ανακοινώνεται η ολοκληρωμένη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής
26/9 έως 27/9 – Διεξάγεται η πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και γίνεται η Εκλογή του Συντονιστή της, καθώς και των οργάνων: Πολιτική Γραμματεία, Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού και Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου
Τις επόμενες ημέρες παρακαλούνται όλοι οι συνοδοιπόροι/σες να επιβεβαιώσουν την πλήρη ηλεκτρονική εγγραφή τους στο ΜέΡΑ25, μπαίνοντας στο internal.diem25.org με τους κωδικούς τους, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Για όποιον/α αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δυσκολία, τα τηλέφωνα επικοινωνίας του ΜέΡΑ25 Μαγνησίας ( Γιάννης Τσιμβρακίδης: 24210-54106 και 6908273494) θα είναι διαθέσιμα κάθε μέρα από τις 11 το πρωί έως τις 10 το βράδυ όλο το επόμενο χρονικό διάστημα (πλην της εβδομάδας 12-19/8) για να παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.
Χτίζουμε γερά τις βάσεις μας, δυναμώνουμε τους θεσμούς μας, ενεργοποιούμε τα μέλη μας, παντού στην Ελλάδα.