Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου για παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών, θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνουν:
Πέμπτη 29 Οκτωβρίου: «Σαρκοφάγοι Δεινόσαυροι!»
Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά γίνονται μικροί παλαιοντολόγοι και εισάγονται στον τρομερό κόσμο των Δεινοσαύρων!
Τα παιδιά θα μάθουν ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι, πότε έζησαν, πως εξαφανίσθηκαν! Ειδικά σε αυτό το πρόγραμμα θα μιλήσουμε για τους σαρκοφάγους Δεινόσαυρους, τα χαρακτηριστικά τους και φυσικά θα μάθουμε κάποιους από αυτούς!
Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα τα παιδιά θα βρουν απολιθωμένα νύχια και δόντια από σαρκοφάγους δεινόσαυρους και θα αναγνωρίσουν σε ποιο ακριβώς είδος ανήκουν.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/10: «Από τα μαμούθ… στους ελέφαντες»
Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά θα μάθουν για τους προγονους των σημερινών ελεφάντων! Πως εξελίχθηκαν τα προβοσκιδωτά ζώα; Έζησαν μαμούθ στην Ελλάδα; Αυτές και άλλες ερωτήσεις θα απαντήσουν οι μικροί φίλοι του Μουσείου που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα και βρίσκοντας απολιθωμένα κόκαλα και δόντια από μαμούθ και άλλα προβοσκιδωτά.
(Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών.)
Η διάρκεια του κάθε προγράμματος είναι 90’ και η συμμετοχή είναι 10€.
Πληροφορίες – Εγγραφές: 24210 36555 & 6973034810.