Εκτός όλων των ευεργετικών μέτρων για την πανδημία οι ιδιοκτήτες ταξί

Διαμαρτυρία με κατάθεση των αιτημάτων τους προγραμματίζεται για αύριο

Εκτός όλων των ευεργετικών μέτρων για την στήριξη των επαγγελματικών απ΄την πανδημία φαίνεται ότι βρίσκεται η πλειοψηφία των ιδιοκτητών ταξί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ για αύριο, προγραμματίζεται διαμαρτυρία με κατάθεση των αιτημάτων τους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζητώντας μια εφάπαξ οικονομική βοήθεια.
Όπως έγινε γνωστό, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί, θα προχωρήσει σε κατάθεση αιτημάτων στήριξης των επαγγελματιών αυτοκινητιστών ταξί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο των αιτημάτων, που υπογράφουν ο πρόεδρος Δημ. Καψιώχας και ο γραμματέας Απόστολος Τσιακατήρης, «από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, χιλιάδες αυτοκινητιστές αντιμετωπίζουν εντελώς μόνοι τους τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του. Σε αντίθεση με άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας για τους οποίους δείξατε ιδιαίτερη σπουδή ,το Ταξί είναι έξω από την σφαίρα του ενδιαφέροντος και της προσοχή σας. Ενδεικτικά αναφέρουμε

1. Το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων όπως είναι σχεδιασμένο αφήνει εκτός το 90% των αυτοαπασχολούμενων ιδιοκτητών Ταξί.

2. Ακόμη και το πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής αφήνει το 70% σχεδόν των συναδέλφων εκτός οικονομικής στήριξης

3. Ζητάμε την αναγνώριση του ταξί ως πληττόμενη επιχείρηση και την ένταξη του στα οικονομικά μέτρα στήριξης που είναι σε ισχύ και από τα οποία έχουν επωφεληθεί άλλοι κλάδοι, αλλά όχι εμείς.

Μια εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για όλο τον κλάδο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις απαλλασσόμενη από φορολογικά κριτήρια, θα έδινε μια μεγάλη ανάσα στην οικονομική ασφυξία που περιήλθε ο κλάδος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.