Έλεγχοι και περιπολίες μειώνουν τη λαθραλιεία στην λίμνη Κάρλα

Απαγορεύεται η επαγγελματική και ερασιτεχνική αλιεία

Μειώνονται χρόνο με το χρόνο τα περιστατικά λαθραλιείας στην λίμνη Κάρλα, όπου με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας απαγορεύεται η αλιεία, κάτι που δείχνει ότι αποδίδουν οι περιπολίες και οι έλεγχοι της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στην «Ελευθερία της Δευτέρας» η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου Ιφιγένεια Κάγκαλου, από το 2001 μέχρι και σήμερα υπάρχει θεαματική μείωση των κρουσμάτων λαθραλιείας στη λίμνη.
Το 2011 καταγράφηκαν 187 περιστατικά λαθραλιείας, το 2012 60, το 2013 23 περιστατικά, το 2014 47, το 2015 38 περιστατικά, το 2016 εντοπίστηκαν 39 περιστατικά, ενώ το 2017 φαίνεται να «κλείνει» με ακόμη πιο μειωμένο αριθμό εντοπισμού λαθραλιέων.
«Έχουν μειωθεί τα κρούσματα, αλλά δεν έχουν εξαλειφθεί. Χρειάζεται συνεπικουρία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, που έχουν εκτελεστική εξουσία…», δήλωσε ο κ. Κάγκαλου, που εξήγησε ότι η αλιεία στην Κάρλα απαγορεύεται όλο τον χρόνο, καθώς ο υδροβιότοπος είναι σε εξέλιξη και αναπτύσσεται.
Ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου -Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου, στελεχώθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2011 και από τότε γίνεται η καταγραφή των παράνομων ενεργειών στη Κάρλα.
Απαγορευτική απόφαση
Με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, απαγορεύεται η αλιεία στην Κάρλα, λόγω αναγκαιότητας λήψης μέτρων για την ισορροπημένη ανάπτυξη του υπό διαμόρφωση οικοσυστήματος της υπό δημιουργία λίμνης Κάρλας το οποίο στην παρούσα φάση της επανασύστασης είναι ασταθές, αφού όλες οι παράμετροι (βιολογικές, χημικές και φυσικές) βρίσκονται σε διαδικασία διαμόρφωσης των τελικών τιμών τους, που θα λάβουν, σε χρονικό διάστημα που θα εξαρτηθεί από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες (ηλιοφάνειας, βροχοπτώσεων κλπ), μετά το πέρας της πλήρωσης της λίμνης µε νερό.
Απαγορεύεται η επαγγελματική και ερασιτεχνική αλιεία σε όλη την έκταση της υπό δημιουργία λίμνης Κάρλας, στις τάφρους και σε όλες τις υδατοσυλλογές μέσα και γύρω από αυτήν, ενώ η εφαρμογή της παρούσας απόφασης ανατίθεται στα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής», αναφέρεται η ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.