Ελένη Παπαλοπούλου: «Εμείς στον κάμπο μπορεί ποτέ να μην ήμασταν πλούσιοι αλλά βοηθάει ο ένας τον άλλον»

Ανθρωπιστική βοήθεια των Σοφαδιτών Μαγνησίας προς τους πλημμυροπαθείς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας πήρε την απόφαση να συγκεντρώσει και να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες συμπατριώτες του, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης και προσπάθεια ανακούφισης από το δράμα τους. Για το λόγο αυτό καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών προσωπικής υγιεινής. Η συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη, 30/9/2020, από 6.00 – 9.00 μ. μ., στο Λογιστικό Γραφείο Χρήστου Βαϊόπουλου (ταμία του συλλόγου), Αναλήψεως 46.
Όπως δήλωσε στο κεντρικό ειδήσεων του «Ράδιο Ένα 102,5» η πρόεδρος του Συλλόγου κα Ελένη Παπαλοπούλου «είμαστε συγκλονισμένοι , δε θα σώσουμε κανέναν, αλλά προσπαθούμε να είμαστε κοντά τους και συμμεριζόμαστε το δράμα τους .

«Ας ξύσουμε λίγο … το χρώμα που έχει επικαλύψει
τις αξίες να τις βρούμε και να στηριχθούμε από αυτές…»

Μέσα στη πόλη των Σοφάδων δεν αναφέρθηκαν προβλήματα, ωστόσο υπάρχουν περιφερειακά πολλά χωριά, όπου υπάρχει πρόβλημα. Εμείς στον κάμπο μπορεί να ήμασταν ποτέ πλούσιοι αλλά πάντα να βοηθάει ο ένας τον άλλον, αυτό προσπαθούμε να το περάσουμε στα παιδιά μας. Ας ξύσουμε λίγο … το χρώμα που έχει επικαλύψει τις αξίες να τις βρούμε και να στηριχθούμε από αυτές…»
Ένας από τους λόγους που ώθησαν τους Σοφαδίτες της Μαγνησίας στην ίδρυση του Πολιτιστικού τους Συλλόγου, σαράντα –περίπου- χρόνια πριν, ήταν η ανάγκη τους να διατηρήσουν τη μεταξύ τους επαφή στη νέα τους πατρίδα, αλλά και τη επαφή με τον τόπο που τους γέννησε και τους μεγάλωσε. Ανέκαθεν ο Σύλλογος ήταν η γέφυρα με τη γενέτειρα, σε χαρές και λύπες. Συνεχής και απρόσκοπτη ήταν πάντα η συνεργασία του με το Δήμο Σοφάδων και τους τοπικούς φορείς για συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στους Σοφάδες και το Βόλο, αλλά και αμοιβαία η υλική και ηθική στήριξη σε δύσκολες συγκυρίες. Φυσική, σαν το νερό που μας ξεδιψάει, ήταν ανέκαθεν η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια.
Πριν λίγες μέρες, μέσα στη δύνη της πανδημίας και της νέας οικονομικής κρίσης που αυτή δημιούργησε, η ιδιαίτερη πατρίδα τους και η ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας είχε την ατυχία να δεχθεί ένα ακόμη φοβερό πλήγμα από ακραία καιρικά φαινόμενα. Η καταστροφή ήταν τεράστια σε καλλιέργειες, επιχειρήσεις, κτιριακές εγκαταστάσεις, οικιακό εξοπλισμό, ακόμη και σε ανθρώπινες ζωές. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η πολιτεία έχει αναλάβει να αποκαταστήσει, κατά το δυνατόν, τις ζημιές.
Επειδή, όμως, πολλοί συμπατριώτες προς το παρόν είναι άστεγοι, και οι αμέτρητες ανάγκες τους είναι αδύνατον να καλυφθούν, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας ομόφωνα πήρε την απόφαση να συγκεντρώσει και να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες συμπατριώτες τους, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης και προσπάθεια ανακούφισης από το δράμα τους.