Έλληνας της Γερμανίας «ξέμεινε» σε φυλακή στην Αυστρία λόγω κορωνοϊού

Καταδικάστηκε στον Βόλο, εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα και δεν μπορεί να προσαχθεί στην Ελλάδα

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει μόνο επιπτώσεις στον περιορισμό των μετακινήσεών μας και αργότερα στην τσέπη μας, αλλά και σε επίπεδο Δικαιοσύνης, καθώς ένας Έλληνας της Γερμανίας, που είχε καταδικαστεί στον Βόλο, «ξέμεινε» εδώ και 20 μέρες σε φυλακή της Αυστρίας, όπου συνελήφθη, γιατί δεν μπορεί να γίνει η μετακίνησή του, λόγω του ιού που μαστίζει την ανθρωπότητα.
Ο λόγος για έναν 41χρονο Έλληνα που γεννήθηκε ζει και εργάζεται στη Γερμανία, ασχολείται με εμπόριο αυτοκινήτων και το 2015 είχε καταδικαστεί ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 30 μηνών, εξαγοράσιμη προς 10 € την ημέρα, καθώς κρίθηκε ένοχος για απάτη.
Η επίδοση της δικαστικής απόφασης είχε γίνει στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ο ίδιος, σύμφωνα με τον συνήγορό του δεν ενημερώθηκε ποτέ για την υπόθεση, ενώ το 2019 εκδόθηκε σε βάρος του Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από το Εφετείο Λάρισας.
Ο 41χρονος που είναι Έλληνας, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, το ένα από τα οποία είναι ανάπηρο σε ποσοστό 80%, στις 20 Μαρτίου πήρε το αεροπλάνο από τη Γερμανία για να ταξιδέψει στην Αυστρία, όπου τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς συνελήφθη από την Αυστριακή Αστυνομία και οδηγήθηκε στη φυλακή, με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Επειδή όμως δεν μπορεί να γίνει προσαγωγή του στην Ελλάδα, για να δικαστεί, παραμένει κρατούμενος, μέχρι να επιτραπούν ξανά οι μετακινήσεις, ώστε να προσαχθεί στην Ελλάδα.
Χθες ο Βολιώτης συνήγορός του, κατέθεσε στην Εισαγγελία Βόλου αίτηση δοσοποίησης της ποινής του άνδρα, που με βάση την ερήμην απόφαση καλείται να πληρώσει περίπου 18.000 €, ωστόσο το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δεν την έκανε δεκτή, με το επιχείρημα ότι πρέπει να γίνει η μεταγωγή του κατηγορούμενου στην Ελλάδα για να δικαστεί…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.