ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Να αλλάξει η νομοθεσία και να καταργηθούν οι συντεχνιακές εξυπηρετήσεις

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Με αφορμή τις τοποθετήσεις αποσπασμένων συζύγων στρατιωτικών

Να αλλάξει η νομοθεσία και να καταργηθούν όλες οι συντεχνιακές εξυπηρετήσεις ζητά η ΕΛΜΕ Μαγνησίας με ανακοίνωσή της και με αφορμή τις τοποθετήσεις αποσπασμένων συζύγων στρατιωτικών.

Όπως αναφέρεται, «με τροπολογία που ψηφίστηκε το καλοκαίρι ομόφωνα από τη βουλή, παρέχεται κατά παρέκκλιση, απόσπαση σε εκπαιδευτικούς συζύγους στρατιωτικών, σε σχολείο μέχρι 20 χιλιόμετρα από τη στρατιωτική μονάδα του/της συζύγου. Κατανοούμε την ανάγκη για συνένωση των οικογενειών των στρατιωτικών και πανεπιστημιακών. Δεν αντιλαμβανόμαστε όμως γιατί αυτή η ίδια ανάγκη δεν υπάρχει στις υπόλοιπες οικογένειες, που αντιμετωπίζουν τα ίδια ή και μεγαλύτερα προβλήματα.

Πάγια θέση μας είναι οι εκπαιδευτικοί να υπηρετούν κοντά στον τόπο των συμφερόντων τους, κοντά στην οικογένεια τους. Ταυτόχρονα είναι αυτονόητη ανάγκη να καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των μαθητών, όλων των περιοχών, χωριών και νησιών. Οι τοποθετήσεις – αποσπάσεις θα πρέπει να γίνονται με πλήρως διαφανή και δίκαιο τρόπο, συνεπώς πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία και να καταργηθούν όλες οι συντεχνιακές εξυπηρετήσεις και όλες οι ρυθμίσεις που επιτρέπουν αδικίες και ρουσφέτια. Πρέπει να σταματήσει ο «εγκλωβισμός» εκπαιδευτικών για πολλά χρόνια σε απομακρυσμένες περιοχές, να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα που να καλύπτουν το κόστος διαμονής – μετακίνησης, να γίνουν επιτέλους μόνιμοι διορισμοί.

Καλούμε το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας στις τοποθετήσεις των αποσπασμένων να αποφασίσει κατ’ αναλογία, εφαρμογή των επιμέρους νόμων και τροπολογιών και να τοποθετηθούν όλες και όλοι δίκαια. Ειδικότερα, παράλληλα με την εκ του νόμου τοποθέτηση των συζύγων στρατιωτικών και πανεπιστημιακών, να μην αδικηθούν οι εκπαιδευτικοί που έχουν παρόμοιες, ή μεγαλύτερες ανάγκες.

Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να πάρει θέση για το ζήτημα . Να επεξεργαστεί ένα σαφές, διαφανές και δίκαιο σύστημα αποσπάσεων – τοποθετήσεων και να απαιτήσουμε την εφαρμογή του, με κατάργηση όλων των ρουσφετολογικών διατάξεων. Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε ακόμα μια φορά την θέση μας να καθοριστούν ως περιοχές απόσπασης οι περιοχές μετάθεσης, για παράδειγμα να υπάρχουν αποσπάσεις από και προς την Α’ (χερσαία) Μαγνησία και τη Β’ (Νησιωτική).

Για τη χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, με αφορμή τη χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, δηλώνει την κατηγορηματική του αντίθεση στην οποιαδήποτε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της Παιδείας. Απορρίπτει τη λογική των χορηγιών που υποκαθιστά την ευθύνη και την υποχρέωση του Κράτους για τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων.
«Καλούμε τους συλλόγους και τους διευθυντές των σχολείων να μην δεχθούν τη χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη για το «βασικό εξοπλισμό» των εργαστηρίων των Γυμνασίων. Σε περίπτωση που το προηγούμενο διάστημα την αποδέχθηκαν, με συλλογικές διαδικασίες να ακυρώσουν τη χορηγία.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει άμεσα προκειμένου να μην επιτρέπει στις εταιρείες να εισέρχονται στους χώρους των σχολείων με το πρόσχημα χορηγικών προγραμμάτων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.