Εμφανής πλέον η υπογεννητικότητα στα Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας

Περίπου 10% ανάμεσα σε προνήπια και νήπια

Εμφανής είναι πλέον ανάμεσα στις τάξεις, η υπογεννητικότητα στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία του Βόλου, που υπολογίζεται στο 10%. Σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Πολύζο, τόσο στο Νηπιαγωγείο, όσο και στο Δημοτικό Σχολείο, υπάρχει σταθερή μείωση του μαθητικού δυναμικού, ενώ η διαφορά ανάμεσα και προνήπια και νήπια εκτιμάται σε 10% περίπου. «Αν δούμε την πρώτη και έκτη τάξη φαίνεται μεγάλη διαφορά. Στην πέμπτη ή έκτη τάξη των Δημοτικών Σχολείων έχουμε δύο ή τρία τμήματα ενώ κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην πρώτη τάξη, που έχουν ένα ή με το ζόρι δύο τμήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τα προσφυγόπουλα
Για το θέμα των προσφυγόπουλων, ο διευθυντής ανέφερε ότι η τάξη υποδοχής προσφύγων που λειτουργεί στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου φιλοξενεί 18 μαθητές, που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων Μόζας.
Επίσης 18 προσφυγόπουλα, της ίδιας δομής, φοιτούν στο Νηπιαγωγειο που λειτουργεί εκτός του Μόζα. Για τα περίπου εννιά παιδιά (Νηπιαγωγείου και Δημοτικού), που βρίσκονται με τις οικογένειές τους σε ξενοδοχείο στην Άλλη Μεριά, ο κ. Πολύζος είπε ότι δεν έχουν τις προϋποθέσεις να φοιτήσουν σε κάποιο σχολείο.
Επίσης τονίστηκε ότι η εταιρία που παρασκευάζει γεύματα για τα προσφυγόπουλα, μετά από εντολή του διευθυντή Πρωτοβάθμιας προσάρμοσε τα γεύματά τους ως προς το χοιρινό, που δεν τρώνε τα παιδιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.