Aσθενοφόρο 4Χ4 αποκτά το ΕΚΑΒ για την κάλυψη περιστατικών στο Πήλιο

Σημαντική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που θα καλύψει και την συντήρησή του

Ένα ασθενοφόρο 4Χ4 θα παραλάβει ο τομέας Βόλου του ΕΚΑΒ, που προορίζεται για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν στο ορεινό Πήλιο. Συνολικά στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας δόθηκαν δωρεά από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τέσσερα ασθενοφόρα υπερσύγχρονα, πλήρως εξοπλισμένα και με δυνατότητα τετρακίνησης, που η διευθύντρια Θεσσαλίας Βασιλική Αυγέρη θα διανείμει έναν σε κάθε νομό και για ορεινές περιοχές, όπως το Πήλιο, η Ελασσόνα, το Μουζάκι και η Καλαμπάκα.
Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας δήλωσε στην ΕΡΤ ότι από τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος παρελήφθησαν στη Θεσσαλία τα 17, αλλά προχθές και τα τέσσερα 4Χ4, ενώ καλύπτεται και η συντήρησή τους για οκτώ χρόνια.

«Με την παραλαβή των τεσσάρων νέων ασθενοφόρων ενισχύεται σημαντικά η δύναμη ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και καλύπτουμε τις ανάγκες σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Ήδη ξεκίνησε η εκπαίδευση των πληρωμάτων πάνω στην τεχνολογία των ιατρικού εξοπλισμού των νέων ασθενοφόρων και ευελπιστούμε μέχρι το τέλος του 2018 να έχουμε και τα 13 ασθενοφόρα μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ», δήλωσε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.
Η ίδια τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να συντηρηθούν οι υπάρχουσες μονάδες και σε περίπτωση που δεν επισκευάζονται οι βλάβες που παρουσιάζουν να αποσύρονται.

Τέλος, για την κάλυψη των κενών σε προσωπικό η κ. Αυγέρη υποστήριξε ότι γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν κυρίως στα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.