Έναρξη εργασιών Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας του Δήμου Αλμυρού

Στην Ημερίδα για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

O Δήμος Αλμυρού θα πραγματοποιήσει από κοινού με το Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» ημερίδα με τίτλο «Καταπολεμώντας την ενεργειακή φτώχεια – Το Ευρωπαϊκό Έργο POWERPOOR», την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ., στην Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Αλμυρού (Αθήνας 1, Αλμυρός, 37100).
Βασικός στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση στοιχείων σχετικά με τον εντοπισμό των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών, η παροχή χρήσιμων συμβουλών για την εξοικονόμηση ενέργειας και η ενθάρρυνση της αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης από τους Δημότες με απώτερο σκοπό την ανακούφιση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας. Παράλληλα, η ημερίδα θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εργασιών του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας του Δήμου Αλμυρού.
Mέσω του POWERPOOR, δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να διευρύνουν την κοινωνική τους πολιτική και παράλληλα, μέσω της ίδρυσης Ενεργειακών Κοινοτήτων, να αποκομίσουν πολλαπλά οφέλη, μεταξύ των οποίων: η υλοποίηση δράσεων για την αντιμετώπιση της Ενεργειακής Φτώχειας, η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε τοπικό επίπεδο, η αντιστάθμιση των ενεργειακών τους καταναλώσεων μέσω της εφαρμογής του Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού και η εκτενής ενημέρωση σχετικά με καινοτόμα τεχνολογικά και χρηματοοικονομικά εργαλεία για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων.
Ταυτόχρονα, ενισχύεται η προβολή και η δικτύωση των Δήμων με Ευρωπαϊκούς Δήμους, αυξάνοντας την πιθανότητα πρόσθετης χρηματοδότησής τους από ευρωπαϊκούς πόρους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.