Έναρξη των εμβολιασμών υπερηλίκων χθες, στο Νοσοκομείο του Βόλου

Πρεμιέρα σήμερα εμβολιασμών στο Κ.Υ. Αργαλαστής με έναν 96χρονο

Ξεκίνησαν χθες στο Νοσοκομείο Βόλου οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού των υπερηλίκων 85 ετών και άνω, αν και η πρώτη ημερομηνία ήθελε τους εμβολιασμούς να ξεκινούν το Σάββατο. Χθες είχαν προγραμματιστεί 44 εμβολιασμοί, καθώς στο Νοσοκομείο Βόλου έφτασαν λίγα μόλις φιαλίδια του εμβολίου, με τις δόσεις να επαρκούν για τους προγραμματισμένους εμβολιασμούς. Στην περίπτωση δε, που ακυρωθούν ραντεβού και υπάρχουν «ελεύθερες» δόσεις εμβολίων, τότε από την ειδική λίστα που έχει δημιουργηθεί από την πολιτεία με στελέχη του Στρατού, θα καλούνται προς εμβολιασμό.
Συγκεκριμένα, ομαλά κύλησε η πρώτη ημέρα των εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου. Από τις 8 το πρωί, που ήταν και το πρώτο ραντεβού, μέχρι και το μεσημερι είχαν προγραμματιστεί 44 εμβολιασμοί υπερηλίκων.
Η ομάδα του Εμβολιαστικού Κέντρου ανέμενε τους ηλικιωμένους, οι οποίοι με χαρά έσπευσαν να εμβολιαστούν, καθώς όπως έλεγαν, θέλουν σύντομα να δουν ξανά τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν συγκινηθεί, καθώς μετά και την δεύτερη δόση του εμβολίου σε 21 ημέρες, θα πάρουν ξανά αγκαλιά τα αγαπημένα τους πρόσωπα, κάτι που έχουν να κάνουν από το πρώτο lockdown του περσινού Μάρτη.

Ηλικίας 96 ετών ο πρώτος στην Αργαλαστή

Στο μεταξύ, σήμερα ξεκινούν και οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, με τον πρώτο υπερήλικο που θα εμβολιαστεί να είναι 96 ετών. Βέβαια, ακόμη παραμένει η παραφωνία της μη λειτουργίας και των υπόλοιπων Κέντρων Υγείας ως εμβολιαστικών Κέντρων, με αποτέλεσμα πολλοί ηλικιωμένοι, που ήθελαν να εμβολιαστούν, να ακυρώνουν το ραντεβού τους, καθώς δεν μπορούσαν να μεταβούν στην Αργαλαστή.
Ακυρώνοντας το ραντεβού τους, πρέπει τώρα να περιμένουν καρτερικά, πότε θα προστεθούν στην εμβολιαστική πλατφόρμα τα Κέντρα Υγείας της περιοχής τους, ώστε να κλείσουν νέο ραντεβού και να επαναπρογραμματίσουν τον εμβολιασμό.
Τέλος, να σημειωθεί πως μέχρι και τη Δευτέρα είχαν εμβολιαστεί στο Νοσοκομείο του Βόλου συνολικά 695 άτομα εκ των οποίων οι 85 ιδιώτες γιατροί και οι υπόλοιποι υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό των δομών υγείας (Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας κτλ) . Οι περισσότεροι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στις 11 και 12 Ιανουαρίου, όπου εμβολιάστηκαν 120 και 135 άτομα αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.