Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής που υλοποιεί για το έτος 2016, συμμετείχε για τρίτη χρονιά στην τουριστική έκθεση TourNatur 2016, που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ το διάστημα 2-4 Σεπτεμβρίου 2016.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Αθανάσιος Παιδής και το στέλεχος των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, κα Ζωή Νασίκα. Την θεσσαλική αποστολή πλαισίωσαν επιχειρηματίες της Θεσσαλίας που δραστηριοποιούνται στο τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες, προβάλλοντας έτσι τις επιχειρήσεις τους μέσα από πακέτα διακοπών που συνδυάζουν μοναδικές δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού με τις ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές της περιοχής μας.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκε πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας, το οποίο παρέχει μοναδικές δυνατότητες στον τουρίστα που ενδιαφέρεται για τον τουρισμό βουνού, όπως εξαιρετικά μονοπάτια για πεζοπορία στον Όλυμπο, το Πήλιο, στις ορεινές περιοχές Καρδίτσας και Τρικάλων, αλλά και ορειβασία, αναρρίχηση, ποδηλασία βουνού, κατάβαση φαραγγιού, καγιάκ, σκι και πολλές άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκαν ο Γενικός Πρόξενος Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας και ο Aντιδήμαρχος Ντίσελντορφ, κ. Hans-Georg Lohe, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο επικεφαλής της θεσσαλικής αποστολής κ. Αθανάσιος Παιδής, για τις δυνατότητες προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η Θεσσαλία στη γερμανική αγορά.
Ο αντιπεριφερειάρχης αποδεχόμενος πρόσκληση του αντιδημάρχου κ. Hans-Georg Lohe, πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση στο Δημαρχείο του Ντίσελντορφ μετά το πέρας της έκθεσης.
Κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε ο κ. Παιδής με εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε., τα οποία έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, διερευνήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας τους με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την προβολή των τουριστικών προορισμών της. Σημαντικές ήταν οι επαφές που πραγματοποίησε και με εξειδικευμένα περιοδικά του χώρου, όπως το πρώτο σε κυκλοφορία Wandermagazin με την ειδική έκδοση για δραστηριότητες Outdoor, τα περιοδικά Wanderlust, Trekking, καθώς και το περιοδικό της Ομοσπονδίας Περιπατητικών Ενώσεων και Συλλόγων. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η επαφή με την κα Liane Jordan, αρμόδια για την Πανευρωπαϊκή πιστοποίηση μονοπατιών, με την οποία συζητήθηκε η άμεση έναρξη της διαδικασίας πιστοποίησης των μονοπατιών της Θεσσαλίας.





























