Ένδικα μέσα από το Δήμο Ν. Πηλίου κατά των αδειών για τα αιολικά πάρκα

Ο δήμαρχος Μιχ. Μιτζικός αναζητά τις άδειες που ανακοινώθηκαν

Σε αναζήτηση των αδειών δύο σταθμών αιολικής ενέργειας στο Νότιο Πήλιο που ανακοίνωσε την Τρίτη η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, βρίσκεται ο Δήμος, που με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει ταχθεί κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στην περιοχή.
Ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός, σε συνεργασία με τον νομικό σύμβουλο του Δήμου Σπύρο Δεσύλα, ξεκίνησαν έρευνα στη ΡΑΕ που φέρεται να έδωσε δύο άδειες για σταθμούς αιολικής ενέργειας στο Νότιο Πήλιο συνολικής ισχύος 6 μεγαβάτ, στη Δημοτική Ενότητα Αφετών. Στην περίπτωση που εντοπιστούν οι άδειες αυτές, θεωρείται βέβαιη η πρόταση του νομικού συμβούλου να κατατεθεί προσφυγή κατά των αδειών που εγκρίθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Με επιστολή που είχε στείλει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, την Περιφέρεια, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το Δασαρχείο και τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, στις 12 Μαρτίου 2020 ζητούσε να ληφθεί υπόψη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2017 που είχε ταχθεί κατά της εγκατάστασης αιολικού πάρκου στο Δήμο Ν. Πηλίου, από τη ΡΑΕ να ανακαλέσει την αδειοδότηση οκτώ αιολικών πάρκων στον Δήμο, από τη Διεύθυνση Χωροταξίας του υπουργείου να τροποποιήσει το ΕΠΧΣΑΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και να απαλειφθεί από τις ΠΑΚ το νότια τμήμα του Δήμου Ν. Πηλίου, ενώ από το Δασαρχείο και τις υπηρεσίες Αρχαιοτήτων να λαμβάνουν υπόψη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τις γνωμοδοτήσεις τους προς ενδιαφερόμενους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.