Ενημέρωση για πρόληψη και εξαρτήσεις στο Κ.Υ. Βελεστίνου

Με συμμετοχή φορέων της Μαγνησίας

Ενημερωτική ομιλία για την πρόληψη και τη θεραπεία των εξαρτήσεων διοργανώθηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου, το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» και το Κέντρο Θεραπείας εξαρτημένων ατόμων ΚΕ.ΘΕ.Α, αρμόδιους φορείς του Ν. Μαγνησίας.

Το θέμα της εκδήλωσης αφορούσε το σημαντικό έργο της πρόληψης και της θεραπείας των εξαρτήσεων, ποιες υπηρεσίες είναι αρμόδιες στο Ν. Μαγνησίας και με ποιο τρόπο μπορούν να βοηθήσουν στη σωστή ενημέρωση με τη συνεργασία όλων μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος και Πρόεδρος της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΖΩΗΣ», Διευθυντής Χειρουργικής κ. Λιούπης Αθανάσιος, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας, ο Αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Νικόλαος Πρίντζος, ο Διοικητής του Α.Τ Βελεστίνου, κ. Στέφανος Καρκάλης, ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου, κ. Βασίλης Τσέκος, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Στεφανοβικείου, κ. Απόστολος Νασίκας, το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και το προσωπικό του Κ.Υ. Βελεστίνου.

Ο κ. Αθανάσιος Λιούπης, ο οποίος ήταν ένας εκ των ομιλητών, αναφέρθηκε στην ομιλία του στο σημαντικό έργο των δύο φορέων, «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» και ΚΕ.ΘΕ.Α, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει ουσιαστικές δράσεις ενημέρωσης σχετικά με την πρόληψη και τις εξαρτήσεις, στη σχολική κοινότητα και τους εφήβους, ηλικίες που συναντάται συχνά ο κίνδυνος εξαρτήσεων.

Ο κ. Δημήτρης Νασίκας δήλωσε σχετικά « Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της σημερινής ενημερωτικής εκδήλωσης και ιδιαιτέρως στη Διευθύντρια του Κ.Υ. Βελεστίνου, κα. Σαρηγιάννη-Φούντα Φανή για τις τόσο σημαντικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν το πολύτιμο αγαθό της υγείας μας. Η εξάρτηση παρουσιάζεται σε πολλές μορφές από τη μικρή ηλικία του ατόμου και κρίνεται απαραίτητη η έγκυρη και διαρκής ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου ο καθένας μας να μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της».

Σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης, όπως δήλωσαν οι διοργανωτές της, είναι η συνέχεια της συνεργασίας του Κ.Υ. Βελεστίνου τόσο με το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου όσο με και με τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς της Μαγνησίας, ώστε να γίνει ανάλογη ενημέρωση και στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.