Ενημέρωση των πολιτών για την Μεσογειακή Αναιμία

Με αφορμή την 8η Μαΐου –Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου) καθώς και την 14η Ιουνίου-Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, αποφασίσθηκε η διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης από το Σύλλογo Γονέων και Πασχόντων από Μεσαογειακή Αναιμία» σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. Σκοπός της εκδήλωσης είναι αφενός η ενημέρωση των πολιτών για την κληρονομική νόσο της Μεσογειακής Αναιμίας και αφετέρου η ευαισθητοποίησή τους για την εθελοντική αιμοδοσία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 και ώρα 7μ.μ. στο Πνευματικό κέντρο της ΙΜΔ (Κ.Καρτάλη-Ανθ.Γαζή) με ομιλητές τους κάτωθι:

1. κ. Λαφιωνιάτης Στυλιανός, Αιματολόγος-Διευθυντής του Τμήματος της Αιμοδοσίας και της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του «Αχιλλοπούλειου» Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.
2. κ. Λουκάκη Δέσποινα, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Βόλου-συντ. Παιδίατρος.
3. κ. Γελαγώτης Ιγνάτιος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».
4. Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιος, ο οποίος θα κλείσει τις ομιλίες.

Θα ακολουθήσει πρόγραμμα από τη Μουσική Σχολή του κ. Παύλου Πλάκα και την ομάδα Νέων του Αγίου Βασιλείου. Η εκδήλωση της 12ης Ιουνίου συνδυάζεται με την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14/6 .

Την 14η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» στον προαύλιο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (πρώην Νομαρχία) και ώρες:
09.00-13.00 .

Τέλος τον κύκλο αυτών των εκδηλώσεων θα κλείσει η εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25/6/2017 στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης μετά τη Θεία Λειτουργία και ώρες: 10.00-13.00.

Η εθελοντική αυτή αιμοδοσία θα γίνει υπό την αιγίδα της Μητρόπολης και στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.