Ενημερωτική συνάντηση Μεϊκόπουλου- Σταυριδόπουλου για τις δυνατότητες αναβάθμισης του ΟΛΒ

Για τις δυνατότητες αναβάθμισης του Λιμένα ως καθοριστικού πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής μας, ενημερώθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Β. κ. Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο χθες Παρασκευή στα γραφεία του οργανισμού.

Κατά τη συζήτηση αναλύθηκε από τον πρόεδρο η πορεία του Οργανισμού υπό την παρούσα Διοίκηση, ενώ έγινε αναφορά στις επιδιώξεις του και στις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει και σε αυτές που έχουν προγραμματιστεί για την αναβάθμιση των υποδομών και του μηχανολογικού του εξοπλισμού, προκειμένου το λιμάνι να εξυπηρετήσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τόσο το εμπορικό κομμάτι, όσο και το επιβατικό και να αυξήσει περαιτέρω τον κύκλο εργασιών του.

Ο Βουλευτής άκουσε προσεκτικά την παρουσίαση του κ. Σταυριδόπουλου και τον συνεχάρη για την προσπάθεια εκσυγχρονισμού που γίνεται.

Όπως επεσήμανε: «Η Διοίκηση του Λιμένος ανέλαβε σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες για τη Μαγνησία και τη χώρα και με χρηστή διαχείριση, παρά τις ελλείψεις που αντιμετώπισε, έφτασε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνει αύξηση του κύκλου εργασιών του Λιμένος κατά 29% και 11% για τα έτη 2016 και 2017, όπως και αύξηση των χρηστών κατά 8% περίπου.»

«Η γεωστρατηγική θέση του λιμανιού σε συνδυασμό με στόχους όπως, η περαιτέρω ανάπτυξη του επιβατικού ακτοπλοϊκού τομέα, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων και προοπτικών για τουριστική διακίνηση-κρουαζιέρα και ελλιμενισμό τουριστικών επαγγελματικών και ιδιωτικών σκαφών, η μεταφορά οχληρών φορτίων εκτός των ορίων της πόλης, η διασύνδεση με τη ΒΙΠΕ, θα αναβαθμίσουν το λιμάνι, δίνοντας έτσι νέα πνοή στην τοπική οικονομία και νέες θέσεις εργασίας. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει όλοι μας να δουλέψουμε με ομόνοια και μεθοδικότητα» τόνισε ο Βουλευτής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.