Ενίσχυση και στήριξη των τουριστικών περιοχών του Ανατολικού Πηλίου

Ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τουριστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Επιχειρηματιών Αγίου Ιωάννη

Ο Άγιος Ιωάννης, ένα από τα πιο τουριστικά μέρη του Αν. Πηλίου, με χιλιάδες επισκέπτες υπέστη μεγάλες καταστροφές από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Μαγνησία. Ο Τουριστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Επιχειρηματιών Αγίου Ιωάννη απέστειλε επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού, Μεταφορών και Ανάπτυξης με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, ζητώντας ενίσχυση και στήριξη της περιοχής.

 

Οι επαγγελματίες της περιοχής επισημαίνουν ότι το οδικό δίκτυο του Πηλίου έχει τεράστια προβλήματα. Επί μια εβδομάδα ήταν αδύνατον η μετακίνηση σε αυτό,  ενώ ακόμα και τώρα υπάρχει μεγάλη δυσκολία αφού υπάρχουν  περιοχές που δεν επικοινωνούν οδικώς.

Οι παραλίες καταστράφηκαν αφού  μεγάλος όγκος σκουπιδιών, ξύλων και νεκρών ζώων τις κάλυψε.   Τα παραθαλάσσια εστιατόρια έκλεισαν διότι πρώτον πλημμύρισαν και δευτερευόντως  δεν είχαν νερό (κατεστραμμένο δίκτυο) για τις ανάγκες της λειτουργίας τους .  Επίσης μέχρι και πριν λίγες ημέρες  ο αυτοκινητόδρομος  Αθηνών -Θεσσαλονίκης παρέμεινε κλειστός.

Συνέπεια όλων, ήταν οι επισκέπτες που βρίσκονταν για διακοπές στη περιοχή να αναχωρήσουν και να γίνουν αμέτρητες ακυρώσεις στα καταλύματα.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή « Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την παροχή έκτακτης βοήθειας, ώστε να απεγκλωβιστούν οι συμπολίτες μας από τις αποκλεισμένες περιοχές του Ανατολικού Πήλιου, καθώς και για την αποστολή τροφίμων και φαρμάκων .

Το Ανατολικό Πήλιο όπως γνωρίζεται αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό και συγκεκριμένα η ευρύτερη περιοχή του Αγίου Ιωάννου Πήλιου αποτελεί την ατμομηχανή τους καλοκαιρινού και φθινοπωρινού τουριστικού προϊόντος ολοκλήρου του Πηλίου .

Σαν σύλλογος αντιπροσωπεύουμε πάνω από 80 τουριστικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Ιωάννη που αντιμετωπίζουν  τις σοβαρές επιπτώσεις του ‘’Daniel’’. Δυστυχώς, η περιοχή μας επλήγη σκληρά με αποτέλεσμα την κατάρρευση δρόμων , γεφυρών  και των ευρυτέρων υποδομών , δημοσίων και ιδιωτικών, που καθιστά την περιοχή μας μη επισκέψιμη για αρκετό χρονικό διάστημα .

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η καταστροφή μας βρήκε μεσούσης της τουριστικής περιόδου και όχι στο τέλος της, καθώς η περιοχή είχε πολύ υψηλά ποσοστά κρατήσεων μέχρι τέλος Οκτωβρίου .

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω θα θέλαμε να εξετάσετε με θέρμη τα πολύ σημαντικά αιτήματα μας που για κάποια είμαστε σίγουροι ότι ήδη έχετε μεριμνήσει :

  • Αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των δημόσιων υποδομών ώστε  σε καμία περίπτωση να μη χαθεί η επόμενη καλοκαιρινή τουριστική περίοδος που ξεκινάει την 1η Απριλίου 2024
  • Άμεση αποζημίωση των πληγέντων επιχειρήσεων και πολίτων ώστε να υπάρξει η δυνατότητα επισκευών των τουριστικών και μη επιχειρήσεων πριν την παραπάνω ημερομηνία
  • Αποζημίωση για τις τεράστιες απώλειες εισοδήματος ,όπως είχατε πολύ πετυχημένα πράξει στην περίοδο της πανδημίας
  • Πρόσβαση στις επιχειρήσεις σε χρηματοδοτικά εργαλεία κίνησης ( άτοκα δάνεια κίνησης) για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις   αλλά και την επισκευή των επιχειρήσεων τους για να λειτουργήσουν την επόμενη σεζόν.
  • Ένταξη των εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις στο εποχικό επίδομα ή στο ταμείο ανεργίας με 50 ένσημα και όχι με 100 καθώς δεν τους δίνεται η δυνατότητα να εργαστούν για λόγους ανωτέρας βίας ( οι επιχειρήσεις έκλεισαν λόγο της καταστροφικής πλημμύρας αφού η περιοχή είναι μη προσβάσιμη αλλά και μη λειτουργική)
  • Αναστολή πληρωμών δάνειων και ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΚΟ, εφορία και ΕΦΚΑ.
  • Διαφημιστική καμπάνια για την ενίσχυση της περιοχής , τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό , με σκοπό την αναστροφή της αρνητικής δημοσιότητας που έχει λάβει η περιοχή μας
  • Δράσεις για την ενίσχυση του εσωτερικού Τουρισμού με παράδειγμα το North Evia Pass»

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.