Ένοχος ο Γ. Καρατζαφέρης για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της Μ. Χρυσοβελώνη

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με απόφαση στις 12 Δεκεμβρίου καταδίκασε τον Πρόεδρο του κόμματος Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ) και δημοσιογράφο, Γ. Καρατζαφέρη, σε ποινή διετούς φυλάκισης με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, αφού τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση, το οποίο είχε διαπράξει πριν πέντε περίπου χρόνια, εναντίον της τότε βουλευτή και νυν Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «στην αδικοπραξία προέβη – όπως παραδέχτηκε – διότι είχε ενοχληθεί από έλεγχο που ασκούσε η τότε βουλευτής για την επέκταση της τηλεοπτικής άδειας του σταθμού του από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και για το αμφισβητούμενο δικαίωμα συμμετοχής συνεργάτιδας του σε διοικητικό συμβούλιο φορέα.
Συγκεκριμένα, σε εκπομπές που έκανε ο ίδιος σε κανάλι ιδιοκτησίας του, είχε διαδώσει συκοφαντικές πληροφορίες σχετικά με την ακεραιότητα του χαρακτήρα της κ. Μ. Χρυσοβελώνη και ειδικότερα, για τον τρόπο άσκησης του επαγγέλματος της ως δικηγόρου στην Μαγνησία. Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι όσα είχε αναφέρει ο Γ. Καρατζαφέρης ήταν αναληθή και ότι τα διέδιδε, ενώ ο ίδιος γνώριζε ότι ήταν αναληθή και πως θα την πλήξουν πολιτικά και επαγγελματικά. Αυτά τουλάχιστον ανέφερε ο Εισαγγελέας της έδρας, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα απολύτως ελαφρυντικό που πρότεινε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου. Με την εισαγγελική πρόταση συντάχθηκε το δικαστήριο επιβάλλοντας την προαναφερόμενη ποινή».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.