Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κ. Υγείας Μαγνησίας: Βίαιη καταστολή της διαμαρτυρίας των ιατρών Αττικής

Για βίαιη καταστολή της διαμαρτυρίας των ιατρών νοσοκομείων της Αττικής κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κ. Υγείας Μαγνησίας. Όπως αναφέρεται, «Σήμερα γίναμε όλοι μάρτυρες του αδιανόητου. Μέτρα καταστολής εναντίων της ειρηνικής διαμαρτυρίας των ιατρών. Τα ΜΑΤ εμπόδιζαν τους ιατρούς να διαμαρτυρηθούν σε ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου! Σχήμα οξύμωρο; Η κεντρική εξουσία αποφάσισε να βασανίσει τους ιατρούς για το καλό όλων μας; Αλήθεια υπάρχει κανείς που το πιστεύει αυτό; Ας βάλουμε όμως τη σκέψεις μας σε μία λογική σειρά.
1. Η μεγάλη μερίδα των νοσοκομειακών ιατρών έχει αφιερώσει τη ζωή της στη στήριξη της Δημόσιας Υγείας, αδιαφορώντας για οποιοδήποτε κόστος.
2. Οι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν τον άοκνο καθημερινό μας αγώνα.
3. Οι νοσοκομειακοί ιατροί είναι εξ ορισμού όλοι μέλη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, συνεπώς έχουν κάθε δικαίωμα και να παρίστανται και να συμφωνούν ή να διαφωνούν και να διαμαρτύρονται στις ημερίδες του δικού τους συλλόγου.
4. Αφού η υποστελέχωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων δεν κατάφερε ακόμη να οδηγήσει στο κλείσιμο και ξεπούλημα τους, μήπως το καταφέρουν τα καπνογόνα ή ίσως ακόμη και οι πλαστικές σφαίρες ή και τα τανκς;
5. Για ποιους συνδικαλιστές μιλάτε; Σε ιατρικές ενώσεις όπως για παράδειγμα στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ιατρών κατά της ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Υγείας ήταν Ομόφωνη!
6. Προφανώς και δεν πρόκειται να πεισθούν οι δημόσιοι λειτουργοί με τη χρήση δακρυγόνων.
7. Οι ιδιωτικές εταιρίες δεν είναι ανάγκη να εκμεταλλευτούν και τα ράντζα των Δημόσιων Νοσοκομείων για να βγάλουν κέρδος. Δεν είναι ανάγκη να εκμεταλλευτούν και τον εξοπλισμό των Δημόσιων Νοσοκομείων για να βγάλουν κέρδος.
8. Δεν σας προβληματίζει που είμαστε απέναντι σε κοσμοϊστορικές αλλαγές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αλήθεια πιστεύετε πως όλα πρέπει να έχουν ως κοινό παρανομαστή το κέρδος;
9. Καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας απέναντι σε ειρηνικές διαμαρτυρίες.
10. Καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας απέναντι στους ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους για να προστατεύουν τη δική σας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.