Ένταση μεταξύ αγροτών και Αστυνομίας στον Αλμυρό

Επιχείρησαν να ανέβουν στην Εθνική οδό και παρεμποδίστηκαν

Ένταξη μεταξύ αγροτών και Αστυνομίας στον Αλμυρό, σημειώθηκε στις 12 σήμερα το μεσημέρι, όταν οι αγρότες προσπάθησαν να ανέβουν ε τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό, αλλά η Αστυνομία τους εμπόδισε με δύο κλούβες έκλεισε τον δρόμο και τους απέτρεψε. Μια μικρή ομάδα αγροτών περίπου 25 ατόμων έσπασε τον αστυνομικό κλοιό, ανέβηκε στην εθνική με τα πόδια και έμεινε στο οδόστρωμα για περίπου μια ώρα.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν χθες στη θέση Πλατάνια με περίπου 100 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, έκαναν συνέλευση και αποφάσισαν να ξεκινήσουν προς την εθνική οδό.
Ωστόσο στη διαδρομή και συγκεκριμένα στο ύψος του Κέντρου Υγείας, συνάντησαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, που είχαν τοποθετήσει δύο λεωφορεία – κλούβες κλείνοντας τον δρόμο για να μην περάσουν τα τρακτέρ.

Στο σημείο, βρισκόταν δύο διμοιρίες υποστήριξης της Αστυνομίας, με ενισχύσεις και από άλλες πόλεις της Θεσσαλίας, επικράτησε ένταση με τους αγρότες που ήθελαν να πάνε στην εθνική οδό έστω και με τα πόδια για συμβολικά κατάληψη και τελικά οι αγρότες υποχώρησαν στη θέση Πλατάνια, όπου παραμένουν.

Ωστόσο μια ομάδα περίπου 25 αγροτών παρέκαμψε τις δυνάμεις της Αστυνομίας και βγήκε στην εθνική οδό, όπου έμεινε για περίπου μια ώρα.
Πρόθεση των αγροτών είναι να συνεχίσουν με την ίδια μορφή κινητοποίησης και σήμερα Παρασκευή.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Πάντσιος κατήγγειλε τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες και είπε τι θέλουν να δηλώσουν ειρηνικά, αλλά δεν του αφήνει η Αστυνομία να περάσουν. «Εάν θέλουν τα τρακτέρ να ανέβουν στην εθνική οδό θα το κάνουν», τόνισε και πρόσθεσε ότι οι αγρότες κατέβηκαν στον δρόμο για να μείνουν, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά, ενώ ζήτησε άμεσα λύσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Πάντσιο, ο Ν. Μαγνησίας επλήγη από τις πυρκαγιές και στη συνέχεια από τις πλημμύρες, ακόμη δεν δόθηκαν αποζημιώσεις, κανείς δεν ξέρει τι θα πάρει, ενώ χαρακτήρισε μείζονος σημασίας την ενίσχυση για κάλυψη του κόστους παραγωγής, ώστε οι αγρότες να μείνουν στα χωράφια τους.

Ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων της επαρχίας Αλμυρού Αναστάσιος Σκούρας ανέφερε ότι τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, που είναι σε κοινό αγώνα, δεν θα υποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν. Το σημαντικότερο πρόβλημα των κτηνοτρόφων είναι η μείωση της τιμής του γάλακτος, το υψηλό κόστος για πετρέλαιο και ρεύμα και το κόψιμο των επιδοτήσεων κατά 50%, το ζωικό κεφάλαιο μειώνεται κατά πολύ και πρέπει η κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για να λυθούν κάποια προβλήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.