Ένταξη των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης

Ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Την ένταξη των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα δημόσια ΙΕΚ, τα Δημοτικά Ωδεία και τις σχολές ΙΕΚ του ΟΑΕΔ στα ευεργετικά μέτρα της κυβέρνησης ζητά, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών, ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο Χρήστος Μπουκώρος, οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των συγκεκριμένων δομών εκπαίδευσης έχουν μείνει εκτός μέτρων στήριξης, διότι τα Δ.ΙΕΚ, τα δημοτικά ωδεία, οι φιλαρμονικές ορχήστρες και οι σχολές του ΟΑΕΔ, αν και ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, υπάγονται σε δημοτικές ή δημόσιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα τα ΑΦΜ των δομών αυτών να φαίνονται ενεργά και οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι να αδυνατούν να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ.
Πιο αναλυτικά, στην ερώτησή του ο Χρήστος Μπουκώρος αναφέρει τα εξής: «Ανήσυχοι είναι οι εργαζόμενοι στα Δημόσια ΙΕΚ, στα Δημοτικά Ωδεία, στις Φιλαρμονικές Ορχήστρες και στις Σχολές ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, καθώς ενώ έχει διακοπεί η εργασία τους, αυτοί αδυνατούν να ενταχθούν στα ευεργετικά μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία των εργαζομένων. Οι δομές αυτές, στις οποίες απασχολούνται ως συμβασιούχοι ωρομίσθιοι, ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να υπαχθούν στα ευεργετικά μέτρα και να λάβουν το, σημαντικό για τη διαβίωσή τους, επίδομα των 800 ευρώ.
Αυτό συμβαίνει διότι πρόκειται για δομές εκπαίδευσης που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, ως όφειλαν, και οι οποίες αν και ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, βρίσκονται υπό την εποπτεία υπηρεσιών των Δήμων ή άλλων υπηρεσιών, όπως ο ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα να φαίνονται ενεργά τα ΑΦΜ τους και οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί να μην μπορούν να υπαχθούν στις κατηγορίες των πληττόμενων, από την εξάπλωση της πανδημίας, εργαζομένων.
Την ίδια στιγμή, οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών τρέχουν, ενώ πολλοί είναι αυτοί που έχασαν τις ρυθμίσεις με τράπεζες και εφορίες, καθώς δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν οικονομικά. Πολλοί δε πίστευαν εσφαλμένα ότι θα μπορούσαν να λάβουν το επίδομα, δυστυχώς όμως με έκπληξη διαπίστωσαν ότι αυτό είναι αδύνατο.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Προτίθεστε να εντάξετε και τις κατηγορίες των συμβασιούχων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε Δ.ΙΕΚ, Δημοτικά Ωδεία, Φιλαρμονικές Ορχήστρες και σχολές ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, στις ομάδες εργαζομένων που επλήγησαν από την αναστολή εργασιών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού;».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.