Εντείνονται οι έλεγχοι σε σκυλιά για τσιπ

Φωτό αρχείου
Ώστε να αποφευχθεί η εγκατάλειψή τους μετά την άρση του lock down

Εντείνονται το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι της Αστυνομίας για δεσποζόμενα σκυλιά, για να διαπιστωθεί αν φέρουν το τσιπάκι που είναι η ταυτότητα και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη τους, καθώς υπάρχει φόβος μετά την άρση του lock down, να παρατηρηθεί κύμα εγκατάλειψης δεσποζόμενων, με αντίκτυπο στους πολίτες. Στο μεταξύ βρέθηκε λύση για τα 15 αδέσποτα σκυλιά που εντοπίστηκαν από φιλόζωους την Κυριακή στη Ν. Αγχίαλο και ο αρμόδιος εισαγγελέας έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου, δρώντας προληπτικά γιατί με το lock down, πολλοί είναι αυτοί που υιοθέτησαν σκυλιά και υπάρχει κίνδυνος να τα εγκαταλείψουν, έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για να εντοπίσει δεσποζόμενα σκυλιά που δεν φέρουν τσιπ.
Ο νόμος προβλέπει χρηματικό πρόστιμο 300 € σε ιδιοκτήτες σκύλων που δεν έχουν φροντίσει να τα τσιπάρουν. Στην περίπτωση δε που εντοπιστεί δεσποζόμενο σκυλί που έχει εγκαταλειφτεί, το πρόστιμο ανέρχεται σε 30.000 €! Για να αποδείξει ένας ιδιοκτήτης ότι το ζώο είναι δικό του και είναι τσιπαρισμένο πρέπει να φέρει μαζί του (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή) το ειδικό barcode που δίνεται στην ταυτότητα του ζώου όταν ο κτηνίατρος τοποθετεί το τσιπ, που περιέχει και ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη του.

Στο αρχείο η υπόθεση των σκύλων

Στο μεταξύ, στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση των 15 αδέσποτων σκύλων που εντοπίστηκαν από φιλόζωους την Κυριακή στη Ν. Αγχίαλο και διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν σε κτήμα ηλικιωμένου άνδρα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο με πρόβλημα υγείας. Τα ζώα υπέφεραν από ασιτία και προβλήματα υγείας, μεταξύ τους είχαν βρεθεί και δύο νεκρά σκυλιά, αλλά η αντίδραση των φιλόζωων και της Αστυνομίας ήταν άμεση. Ήδη ορισμένα από τα σκυλιά οδηγήθηκαν στο Δημοτικό καταφύγιο Γλαφυρών, ενώ για τα υπόλοιπα βρέθηκαν ανάδοχοι που ανέλαβαν τη θεραπεία και την ευζωία τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.