Έντονες διαμαρτυρίες αγροτών και ιδιοκτητών εκτάσεων στο Πήλιο, για τους δασικούς χάρτες

«Μόνος του δεν πρέπει να πηγαίνει ποτέ κανείς για πεζοπορία» τόνισε η πρόεδρος του Φυσιολατρικού Ομίλου «ΠΑΝ»
Γίνεται προσπάθεια να δικαιολογηθούν αυθαίρετα κτίσματα σε δασικές περιοχές

Παράπονα εκφράζουν αναγνώστες για το θέμα των δασικών χαρτών, ζήτημα που έχει ξεσηκώσει τους αγρότες όχι μόνο τοπικά, αλλά και Πανελλαδικά.
Όπως αναφέρουν, ο κρατικός μηχανισμός, χωρίς να έχει τη δυνατότητα, ανέθεσε τη σύνταξή τους σε ιδιώτες, που μέσω δορυφόρων, ό,τι βλέπουν και «σκεπάζεται» (σπίτια, ελαιοτριβεία, καλλιεργημένη γη), το χαρακτηρίζουν δάσος.
Σύμφωνα με ανθρώπους που παρακολουθούν το θέμα, έχουν ξεσηκωθεί οι αγρότες στο Πήλιο, δεν διαμαρτύρονται οι φορείς, ενώ δεν γίνεται καμία διαμαρτυρία γι’ αυτό που προσπαθούν να κάνουν εδώ και χρόνια.
Όπως ανέφερε αναγνώστης στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, αυτή η κατάσταση ξεκίνησε από το 2001, «που άρχισαν με τα μνημόνια να παραδίδουν τα πάντα στο εξωτερικό και στον ιδιωτικό φορέα».
Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι με τη διαδικασία, που κανείς δεν ξέρει από πού υποκινείται, καταργούνται οι προστατευμένες περιοχές Natura, γίνεται προσπάθεια να δικαιολογηθούν αυθαίρετα κτίσματα σε δασικές περιοχές και γίνεται προσπάθεια να ξεπουληθούν εκτάσεις για ανεμογεννήτριες.
Οι αναγνώστες προτείνουν να ξεσηκωθεί ο κόσμος, γιατί καταπατούνται εκτάσεις, που υπάρχουν με συμβόλαια, διότι υπάρχει μια ρεματιά ή δένδρα που σκέπασαν ένα τμήμα, χωρίς να γίνεται πιστοποίηση από κάποιον αρμόδιο και το αποτέλεσμα είναι να παίρνουν το μισό κτήμα από κάποιον δικαιούχο. Όπως λένε, υπάρχουν περιπτώσεις ιδιοκτητών που τα κτήματά τους έχουν δασώσει, έχουν καταπατηθεί και έχουν τους τίτλους, αλλά δεν μπορούν να διεκδικήσουν τις εκτάσεις που τους ανήκουν.
Αναφορικά με τις ενστάσεις που υποχρεώνουν ότι πρέπει να γίνεται αυτοψία, τονίζουν ότι η καθεμία κοστίζει 150 € και δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνει αυτή η διαδικασία, με αποτέλεσμα να χάνουν τις περιουσίες τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.