Έντονη ανησυχία και προβληματισμός απ΄την μη λειτουργία του «Μουτζούρη»

Επείγουσα επιστολή Δ. Κολυνδρίνη προς τους αρμόδιους φορείς

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη απέστειλε σήμερα επείγουσα επιστολή προς τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΟΣΕ Α.Ε. κ. Σπ. Πατέρα και τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. κ. Φιλ. Τσαλίδη, κοινοποιούμενη προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κων. Καραμανλή και την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, αναφορικά με την έντονη ανησυχία των πολιτών και των επιχειρηματιών της περιοχής για την αναστολή λειτουργίας των δρομολογίων στο παραδοσιακό τρενάκι του Πηλίου το «Μουτζούρη», καθώς και την έλλειψη της σχετικής ενημέρωσης σε μία κρίσιμη εποχή για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Αναλυτικά αναφέρει:
«Αξιότιμοι κύριοι,
Το τρενάκι του Πηλίου, ο θρυλικός «Μουτζούρης», αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα στην περιοχή του Πηλίου, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Οι επισκέπτες της περιοχής αλλά και μόνιμοι κάτοικοι επιλέγουν να ταξιδέψουν στη μαγευτική διαδρομή από τα Άνω Λεχώνια έως τις Μηλιές μέσα από ένα μοναδικό φυσικού κάλους τοπίο με γαλαρίες και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής γέφυρες.
Με την επανέναρξη της οικονομίας και του τουρισμού στη χώρα μας επικρατεί ιδιαίτερη ανησυχία σε όλους τους τοπικούς φορείς, καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση αναφορικά με τα δρομολόγια στο παραδοσιακό τρενάκι του Πηλίου, γεγονός που έχει επιφέρει ήδη σημαντικά αρνητικά αποτελέσματα στον τουρισμό. Όπως είναι κατανοητό οι επαγγελματίες του τουρισμού προσπαθούν μετά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας να επανεκκινήσουν τις επιχειρήσεις τους και το βασικό κεφάλαιο του τουρισμού στη Μαγνησία, χωρίς ένα από τα βασικά βαρόμετρα ανάπτυξης στην περιοχή. Με την εξέλιξη αυτή δεν είναι σε θέση να ενημερώνουν τους επισκέπτες που βρίσκονται στην περιοχή ή πρόκειται να την επισκεφθούν για το αν και πότε θα μπορούν να απολαύσουν μία διαδρομή με το τρενάκι.
Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να έχει κηρυχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση το έτος 2021 ως “Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων”, λόγω της πολύτιμης και πολυσήμαντης συμβολής τους μεταξύ άλλων στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των χωρών, και να παραμένει σε αδράνεια μία από τις παλαιότερες σιδηροδρομικές διαδρομές της χώρας μας.
Με την παρούσα επιστολή παρακαλώ όπως επιληφθείτε άμεσα του ζητήματος που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία και να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατό η επαναλειτουργία του ιστορικού «Μουτζούρη» στο Πήλιο.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.