Εντοπίστηκαν αστοχίες στον υπολογισμό πληρωμής εκκαθάρισης παραγωγών

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και για τη Μαγνησία

Εντοπίστηκαν αστοχίες στον υπολογισμό πληρωμής εκκαθάρισης παραγωγών, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και για τη Μαγνησία.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η πληρωμή της εκκαθάρισης της Δράσης 10.1.04. έχει αναρτηθεί στο ΠΣ και οι παραγωγοί μπορούν να ενημερώνονται κάνοντας χρήση των κωδικών τους.
Επίσης σας γνωστοποιούμε, ότι κατά τον υπολογισμό πληρωμής της εκκαθάρισης εντοπίστηκαν αστοχίες όπως ενημερωθήκαμε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ με το παρακάτω σχετικό email του:
1. Μείωση τιμής ενίσχυσης λόγω αποφυγής διπλοχρηματοδότησης για ορισμένους δικαιούχους υπόχρεους πρασινίσματος οι οποίοι κάλυπταν την υποχρέωση πρασινίσματος αποκλειστικά από αγροτεμάχια εκτός δράσης
2. Για τους δικαιούχους δέσμευσης Β που είναι υπόχρεοι πρασινίσματος κατά τον έλεγχο της διπλοχρηματοδότησης υπολογίζονται και τυχόν αγροτεμάχια με ξηρική αμειψισπορά πλην ψυχανθών που τηρούν τις υποχρεώσεις του Καν. 834/2007.
Την δεδομένη χρονική στιγμή για ενημερωτικούς λόγους και μόνο, αξιολογούμε την συχνότητα εμφάνισης του στο σύνολο των δικαιούχων παραγωγών για πληρωμή. Με γνώμονα :
• να μην πραγματοποιούνται αλλαγές στον αλγόριθμο πληρωμής κατά τη διάρκεια ενός σταδίου πληρωμής, όπως αυτό που διανύουμε (πληρωμή 1ης εκκαθάρισης) καθόσον ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στις πληρωμές άλλων παραγωγών που δεν εμπίπτουν στην προαναφερόμενη περίπτωση
• να υπάρξει ο χρόνος να αναπαραχθεί το εύρημα στο τεστ περιβάλλον και να ελεγχθεί ως προς την ορθότητα υλοποίησης η όποια διόρθωση του αλγορίθμου πληρωμής, η τροποποίηση του αλγορίθμου πληρωμής για διόρθωση των ανωτέρω αστοχιών θα εφαρμοστεί στην πληρωμή μετά ενδικοφανών προσφυγών. Επισημαίνουμε ότι στο στάδιο πληρωμής Ενδ. προσφυγών λαμβάνονται υπόψη μόνο τα ΑΦΜ που έχουν υποβάλλει ενδικοφανή προσφυγή. Ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητο οι παραγωγοί που διαφωνούν με τον υπολογισμό πληρωμής να υποβάλλουν ενδ. προσφυγή σύμφωνα με τα αναφερόμενα σε σχετική ανακοίνωση που θα δημοσιευτεί μετά την ολοκλήρωση των πληρωμών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.