Επαναλειτουργία των Λυκειακών Τάξεων Ευξεινούπολης ζητούν οι γονείς

Να επαναλειτουργήσουν οι Λυκειακές Τάξεις του Γυμνασίου Ευξεινούπολης ζητά από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ευξεινούπολης, προς όφελος των μαθητών, των γονέων και κηδεμόνων όπως αναφέρει και οι ποίες έχουν ιδρυθεί σύμφωνα με το ΦΕΚ 591 τ. Β’ 2-4-2009.
Σύμφωνα με τον Σύλλογο οι λόγοι είναι ότι ο αριθμός των μαθητών είναι επαρκής για να λειτουργήσουν οι Λυκειακές τάξεις και το σχολείο διαθέτει τις απαραίτητες αίθουσες διδασκαλίας.

Οι γονείς επισημαίνουν ότι μια ολόκληρη κοινωνία ανθρώπων αναγκάζονται σε μετακινήσεις, σε ώρες που άλλοτε βολεύουν και άλλοτε όχι, για να πηγαινοέρχονται οι μαθητές στο Λύκειο Αλμυρού. Υπάρχουν περιπτώσεις που αρκετοί γονείς αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους αρκετά νωρίτερα για το σχολείο, ανάλογα με το εργασιακό τους ωράριο. Ακόμη μαθητές πηγαινοέρχονται με ποδήλατο ή με τα πόδια, κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες και το χειρότερο είναι όταν οι μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο με δίκυκλα. «Κατά κανόνα βιάζονται για να προλάβουν, είναι άπειρα στην οδήγηση και δεν διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης, με αποτέλεσμα να θέτουν τον εαυτό τους σε μεγάλο κίνδυνο», επισημαίνουν οι γονείς.

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι οι μαθητές είναι φορτωμένοι με πολλές υποχρεώσεις, δεν τους αρκεί χρόνος και διερωτάται γιατί να χάνεται χρόνος σε μετακινήσεις, ενώ επιπλέον η κάθε οικογένεια επιβαρύνεται με ένα επιπλέον έξοδο για μετακίνηση, στη σημερινή δύσκολη εποχή.
Επίσης σημειώνεται ότι οι Λυκειακές τάξεις έχουν λειτουργήσει στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία και οι μαθητές είχαν εισαχθεί σε υψηλόβαθμες σχολές (ΣΣΑΣ, Ιατρική, Νομική, ΣΤΥΑ κ.ά.) και προσθέτει ότι η επαναλειτουργία των Λυκειακών τάξεων θα αναδείξει τη χρησιμότητα της συνέχειας στη διδασκαλία κοντά στο σπίτι, με μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη, χωρίς περιττές και επικίνδυνες μετακινήσεις.
«Σήμερα διεκδικούμε το λογικό. Πιστεύουμε ότι η επαναλειτουργία των Λυκειακών Τάξεων στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, μόνο καλό μπορεί να προσφέρει, καθώς το Γυμνάσιο έχει να επιδείξει αξιόλογο έργο (συμμετοχές με επιτυχίες σε διαγωνισμούς, Ευρωπαϊκά προγράμματα, θεατρικές παραστάσεις, εθελοντικές δράσεις, πολιτς6τικά, περιβαλλοντικά προγράμματα κ.ά.)», καταλήγει η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.