Επείγουσα επιστολή Μεϊκόπουλου για την καθυστέρηση στην καταβολή της αποζημίωσης

Σε εργαζομένους της Μαγνησίας με αναστολή συμβάσεων

Επείγουσα Επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων απέστειλε σήμερα ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στην οποία επεσήμανε το ζήτημα της καθυστέρησης στην καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που παρατηρείται σε εργαζομένους σε επιχειρήσεις των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή για το μήνα Νοέμβριο με κρατική εντολή, τόσο στη Μαγνησία όσο και πανελλαδικά.
Όπως αναφέρεται στην Επιστολή, οι εργαζόμενοι αυτοί είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού κατ’ αναλογία των ημερών διάρκειας της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, με βάση υπολογισμού το ποσό των 800 ευρώ και, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο, οι ημερομηνίες πληρωμής της αποζημίωσης ήταν οι 27/11-3/12/2020.
Εντούτοις, εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις της Μαγνησίας που τελούν σε αναστολή λειτουργίας δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από την αποζημίωση ειδικού σκοπού που δικαιούνται για το μήνα Νοέμβριο παρά την ενημέρωση από τα ΜΜΕ ότι οι αποζημιώσεις έχουν καταβληθεί. Παράλληλα, δε λαμβάνουν καμία επίσημη απάντηση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες στις οποίες προσφεύγουν για το λόγο της καθυστέρησης, αλλά και αν υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια με βάση τα οποία ορισμένοι λαμβάνουν την αποζημίωση καθυστερημένα.
Την ίδια ώρα ανακοινώνεται ότι η ειδική αποζημίωση για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις θα τεθούν σε αναστολή τον μήνα Δεκέμβριο θα υπολογιστεί με βάση το ποσό των 534 ευρώ αντί των 800 ευρώ που υπολογίστηκε τον Νοέμβριο.
Με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση λόγω της πανδημίας και ενόψει των εορτών, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατέθεσε επιπλέον και σχετική κοινοβουλευτική Ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς ζητώντας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση καταβολή της αποζημίωσης στους εργαζομένους που δεν την έχουν λάβει μέχρι σήμερα, αλλά και να μεριμνήσουν ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα το μήνα Δεκέμβριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.