Επέμειναν στη χρήση των ναρκωτικών…

Ελεύθεροι δύο νεαροί για διακίνηση ναρκωτικών στη Σκιάθο

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους χθες στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως υπηρεσίας, ένας 29χρονος και ένας 23χρονος, που είχαν συλληφθεί την Παρασκευή στη Σκιάθο για διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.

Στους δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στην Αστυνομικό Τμήμα κατοικίας τους. Μαζί με τους δύο, είχαν συλληφθεί δύο ακόμη άτομα 37 και 35 ετών, που κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών σε βαθμό πλημμελήματος και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι, που είναι εργαζόμενοι σε κατάστημα ισχυρίστηκαν ότι είναι χρήστες ναρκωτικών, αποκλειστικά χασίς ο 29χρονος και κοκαΐνης ο 23χρονος και είχαν αγοράσει τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στα σπίτια τους για προσωπική χρήση.

Οι δικαστικές αρχές, αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν μπόρεσαν να στοιχειοθετήσουν ότι οι δύο κατηγορούμενοι έκαναν διακίνηση ναρκωτικών και για το λόγο αυτό τους άφησαν ελεύθερους μέχρι τη δίκη τους.

Για το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρέθηκε σε χρηματοκιβώτιο του ενός από τους κατηγορούμενους, (με ποσότητα 48.8 γραμ. χασίς), κατέθεσε ότι τα χρήματα αυτά τα είχε αφήσει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στο σπίτι του ενός εργαζόμενου, προκειμένου να πληρώνει τους λογαριασμούς που προκύπτουν στη διάρκεια του χειμώνα, γιατί ο ίδιος διαμένει με την οικογένειά του στην Αθήνα. Επίσης είπε ότι ο καταστηματάρχης του είχε αφήσει και τα κλειδιά του σπιτιού του στη Σκιάθο, κατάθεσε ότι έχουν φιλικές σχέσεις και συμφώνησαν να γίνουν κουμπάροι, καθώς θα βαφτίσει το ένα του παιδί.

Ο νεαρός, που είναι χρήστης κοκαΐνης, εργάζεται κι αυτός στο κατάστημα καφέ μπαρ, όπου έγινε έρευνα της Αστυνομίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέθεσε ότι αγόρασε την κοκαΐνη βάρους 48,8 γραμ. που ήταν σε μορφή βράχου, αντί 5000 €, για προσωπική του χρήση. Τελικά οι δύο κατηγορούμενοι αποφασίστηκε μετά την απολογία τους να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μέχρι να γίνει η δίκη τους.

Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν μετά από παρακολούθηση την περασμένη Παρασκευή, μετά από έρευνες σε έξι σπίτια και ένα καφέ – μπαρ του νησιού, και σε τέσσερα σημεία βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών. Οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν κάποια αντίσταση, ενώ υπέδειξαν στους αστυνομικούς βρισκόταν τα ναρκωτικά που βρέθηκαν.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 48,8 γραμμαρίων, ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 30,4 γραμμαρίων, 3 ζυγαριές, 6 τρίφτες, 600 άδειες πλαστικές συσκευασίες, 1 ρολόι χειρός, 1 χρηματοκιβώτιο, όπου περιείχε 15.315 €, 2 κινητά τηλέφωνα, 2 κάρτες SIM και 1 ψηφιακό μέσο αποθήκευσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.